Başarılı İnsanların Bırakması Gereken 5 Alışkanlık

kategori

Yakın İlişkiler

Başarılı İnsanların Bırakması Gereken 5 Alışkanlık

  • 'Hayır' Diyememek: Her zaman daha fazla sorumluluğu omuzlayarak günü kurtarmayı bekleyemezsiniz.
  • Yardım İstememek: Hepimiz üstesinden gelemediğimiz durumlar söz konusu olduğunda başkalarının yardımına ihtiyaç duyabiliriz.
  • Başkalarıyla Çok Fazla Kıyaslama Yapmak: Nerede olduğunuzu ve nereye gittiğinizi gösteren, başkalarından bağımsız, kişisel kıyaslamalara yönelmeyi deneyin.
  • Anı Yaşamamak: Sakinleşmeyi ve yaşadığınız deneyime müteşekkir olmayı deneyin. Meditasyon veya yoga gibi uygulamalar anda kalmanıza yardımcı olabilir.
  • Kendi Değerini Başarılara Göre Belirlemek: Başarı kaynaklı mutlu olma hali genellikle kısa sürer. Halbuki, başarılarımızdan bağımsız bir şekilde insan olarak değerliyiz.
relate-banner

Tsatiris, D. (2020, November 29). 5 Anxiety-Provoking Habits Among High Achievers. Psychology Today. Retrieved from
https://www.psychologytoday.com/us/blog/anxiety-in-high-achievers/202011/5-anxiety-provoking-habits-among-high-achievers

Benzer yazılar

Hayatımızı Sabote Eden Düşüncelerimiz ve Onları Değiştirmenin Yolları

“Nasıl beni önemsemez!”, “Şu işi yapana kadar mutluluk haram.”, “Bu iş olmadı, ben beceriksizim.” Bunlar tanıdıksa hayatınızı sabote ediyorsunuz. Çözümleriyse yazıda!
The Letter - David Hettinger

Bitmek Bilmeyen Erteleme Döngüsü

İşlerini son ana bırakanlardan mısınız? Yumurta kapıya dayanmadan odaklanıp çalışamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Erteleme davranışının pençesine takılmış olabilirsiniz!
Sophie Lécuyer

Ebeveyn Olarak Psikolojik Yardım Almak

Psikolojik yardım alan bir ebeveynseniz bunu çocuğunuzla paylaşmak konusunda çekinceleriniz olabilir. Bu konuda içinize su serpmeye geldik!
What's in Store for Me in the Direction I Don't Take? - Adam Lupton

Ulaşamadığımız Hedeflerle Nasıl Baş Edebiliriz?

Uzun vadeli ve ulaşılması güç hedefleri gerçekleştirme çabası, her zaman başarıyla sonuçlanmaz. Başarısızlık durumunda ne yapabilirsiniz?
Unhappy Woman; Domestic Sorrows - Jozef Israëls

Kariyer Seçiminiz ile İlgili Çok Düşündüğünüzün 5 Kanıtı

"Ya seçimlerimden pişmanlık duyarsam?", "Ya bu iş bana uygun değilse?" Kariyerinizi düşünmek uyumanıza engel olmaya başlamış olabilir.
Subway Paintings - Devon Rodriguez

Müzik Dinlemek Sizi Daha Zeki Ve Üretken Yapabilir Mi?

Müziğin duygularımız ve motivasyonumuz üzerindeki etkisi kanıtlanmış bir gerçek. Peki müziği üretkenliği arttırmak için kullanmak mümkün mü?
Talking It Over - Enoch Wood Perry

Çalışanlarla Ruh Sağlığı Hakkında Konuşmak

Ruh sağlığı hassas bir konu ve hele de iş yerinde bununla ilgili konuşmak kolay olmayabilir. Bu yazımız bu konuda size yardımcı olabilir.
Self-portrait with Her Daughter - Elisabeth Vigee Le Brun

Çocukluk Çağında Duygusal İhmale Maruz Kalmak

Bir çocuğun en çok ihtiyacı olan şeylerden biri de ilgi görmek! Ebeveyni tarafından ihmal edilen çocuğun öz benliği zedelenebiliyor.
Borderline - Joss Attal

Sınırda Kişilik Bozukluğu ve İlişkiler

Borderline Kişilik Bozukluğu sosyal medyada sıklıkla karşımıza çıkıyor. Peki nedir, nasıl gelişir ve ilişkilerimizi nasıl etkiler?
The Way They Live- Thomas Anshutz (1879)

Kariyer ve Aile Arasında: Sandviç Nesil

İş ve hayat dengesini oturtmakta zorlandığımızda rol çakışması ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Farklı yükümlülükler arasında kayboluyoruz.

footer