Yaşanan Bir Tartışma Sonrası İlerlemeye Hazır Mısınız?

kategori

Yakın İlişkiler

Yaşanan Bir Tartışma Sonrası İlerlemeye Hazır Mısınız?

Kimi zaman bir tartışmanın ardından ilişkinizi toparlamak adına zor bir konuşma yapmak zorunda kalabiliyor; ancak buna hazır olup olmadığınızdan emin olamayabiliyorsunuz. İşte size bu konuda yardımcı olacak bir egzersiz: Aşağıdaki sorulara hem siz hem de karşınızdaki kişi "Evet" diyebiliyorsa, ilerlemeye hazır olabilirsiniz.

1) Bu konuşmayı yapmaya hazır mıyım? Bir tartışma veya olayın ardından duygusallığa boğulmadan konuşabilmek.

2) Bu konuşmayı yapabilecek kadar sakin miyim? Duygularınız ve aslında gerçekleşmiş olan olay arasındaki farklılıkları ayırt edebilmek.

3) Bu olayda kendi deneyimim dışında gerçekleşen şeyleri anlamaya çalışma konusunda istekli miyim? Karşınızdaki kişinin sizden farklı bir deneyim yaşamış olabileceğini fark etmek.

4) İkna etme çabası olmadan kendi deneyimimi anlatma konusunda istekli miyim? Karşınızdaki kişiyi manipüle etmeden kendi deneyiminizi aktarmak.

5) Başkalarının hislerini anlayıp onlara uyum sağlama konusunda istekli miyim? Herkesin aynı durum karşısında farklı görüşlere ve hislere sahip olabileceğini kabul etmek.

6) Bu konuşmada tümüyle bulunabilir miyim? Dikkat dağıtıcı unsurları eleyerek konuyu dağıtmadan olan olaya odaklanmak.relate-banner

Yazı, @gottmaninstitute adlı Instagram sayfasının "The Aftermath of a Fight: Am I Ready to Process" isimli yazısından derlenmiştir.

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Lionel Le Jeune - Indian Summer

Daha Motive Hissetmeniz Mümkün!

Uzun süredir motivasyonsuz ve amaçsız hissediyor, günlerinizin durağan ve birbirinin aynısı gibi geçtiğini düşünüyorsanız languishing yaşıyor olabilirsiniz.
Sahara Novotna - Willing To Take Risks

Riskten Kaçınmanın Riski: Konfor Alanlarımız

Siz de konfor alanınızdan çıkmakta zorlanıyor ve bir türlü risk alamıyorsanız bu yazıdan ilham alabilirsiniz!
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

“Her şeyi son ana bırakıyorum.” Peki ya yaşamayı?

Ertelemek kronik ve otomatik bir hale geldiğinde bizim için zararlı bir davranış haline gelebiliyor. Kendimizi yalnızca görevlerimizi değil aslında yaşamın kendisini ertelerken bulabiliyoruz.

Hep Siz Mi Özür Diliyorsunuz?

Özür dilemek ilişkilerimizi olumlu bir şekilde etkilese de gereğinden fazla özür dilediğimizi fark ettiğimiz noktada durup düşünmemiz hem kendimiz hem de ilişkimiz için daha sağlıklı oluyor.

Taşınmayı Keyifli Hale Getirmenin 6 Yolu

Bu yazımızda taşınma gibi zorlayıcı hayat olaylarından nasıl keyif alabileceğimizi anlatıyoruz.

Çatışmalar En İyi Ne Zaman Çözümlenir?

Siz de son zamanlarda hayatınızda pek çok çatışmayla başa çıkmaya çalışıyorsanız bu yazı tam size göre!
Tableaux Vivants - Ryan Schude

Yapıcı Tartışmalar için 7 Öneri

Tartışmalar her zaman kötü müdür? Tartışmaları nasıl ilişkinizi geliştirmek için kullanabileceğinizi bu yazıyla öğrenebilirsiniz.
Midnight- Anne Magill (2011)

Aşkın Ömrü Ne Kadar?

Uzun süreli bir ilişkide tutkuyu korumak mümkün mü yoksa aşk zamanla azalarak biter mi? Yoğun duygular, geçen zamana karşı koyabilir mi?

footer