Ayrılıkla Başa Çıkmak İçin Kendinizi Yeniden İnşa Edin!

kategori

Yakın İlişkiler

Ayrılıkla Başa Çıkmak İçin Kendinizi Yeniden İnşa Edin!

Uzun süreli bir ilişkinin sonu geldiğinde insanların yaşadığı en büyük problemlerden birisi de kendi kimliklerini ilişkiden bağımsız bir şekilde tanımlamaya çalışmak oluyor. Hele de ilişki boyunca partnerlerin kimliği çok iç içe geçtiyse kişiler ayrılık sonrasında kendi kimliklerini yeniden kazanmak için ciddi bir çaba sarf etmek zorunda kalıyorlar.

Yapılan araştırmalar ayrılık acısıyla başa çıkmanın en iyi yönteminin kişinin bir an önce kendi kimliğine yeniden kavuşması olduğunu gösteriyor. Bunun için de mümkün olduğu kadar sevdiğiniz insanlarla vakit geçirmek, ilişkiden önce hoşunuza giden, yapmaktan keyif aldığınız hobilerinize geri dönmek ve hatta bir süreliğine işinize odaklanmak gibi yöntemler hem kimliğinizi yeniden oturtmanızı sağlıyor hem de daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde toparlanmanıza yardımcı oluyor.relate-banner

Mason, A. E., Law, R. W., Bryan, A. E., Portley, R. M., & Sbarra, D. A. (2012). Facing a breakup: Electromyographic responses moderate self-concept recovery following a romantic separation. Personal Relationships, 19, 551-568.

Benzer yazılar

“Arkadaşım, ben ayrılmak istiyorum”

Her zaman romantik ilişkilerin bitmesinin acısından bahsetsek de bir dostluğun bitmesinin acısı partnerimizle ayrılmaktan çok daha can acıtıcı olabiliyor.
The Meal - Alex Gross (2016)

Bağlanma Stilleri ve Ayrılık Sonrası Davranışlar

Eğer ayrılmayı isteyen ve ilişkiyi bitiren taraf biz değilsek ayrılık sonrası kısa dönemde davranışlarımızı neler belirler?
İsimsiz

Güvenli Bağlanmayı Anlatan Türkçe Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan Türkçe şarkıları derledik!
Daughters of Famous Businessman- Michele Del Campo

Arkadaşlık İlişkilerinin Mutsuz Sonu: Arkadaş Ayrılığı

Bir zamanlar bizi bizden iyi bilen dostlarımız zamanla birçok sebeple hayatımızdan çıkabiliyor. Bu yazıda arkadaş ayrılıklarını ve ayrılık acısını inceledik!
Pencere - Oyun Atölyesi

İlişkileri Merkezine Alan Tiyatro Oyunları

İnsanı insana insanla anlatma sanatı: tiyatro! Yakın ilişkileri sahneye taşıyan tiyatro oyunlarını sizler için derledik.
Two Fridas, Frida Kahlo (1939)

İki Frida - Resim Önerisi

İki Frida adlı esere hiç yakından baktınız mı? Frida Kahlo çektiği ayrılık acısını, yalnızlık ve çaresizlik hislerini sanatıyla gösteriyor.
Seduction in Blues and Greens - Malcolm T. Liepke

Neden Ayrılamayız?

Neden bizi çok da mutlu etmeyen bir ilişkinin içinde kalmaya devam ederiz? Olumsuz deneyimlerimize rağmen niye ilişkiyi bitirmeyiz? Cevabı yazımızda!
Never Lettin Go - Cbabi Bayoc

İlk Aşk veya İlk Nefret: Babalar Ve Kızları

Kız çocuklarının babalarıyla kurdukları ilişkinin partner seçimlerine, vücut algılarına ve cinselliklerine yansımalarını inceliyoruz.

Yanıldığımız 7 Durum

Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?

footer