İş Yeri Arkadaşlıkları Başarımızla Yakından İlişkili.

kategori

Yakın İlişkiler

İş Yeri Arkadaşlıkları Başarımızla Yakından İlişkili.

2015 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre iş yerindeki arkadaşlıklarımız işimizi daha çok sevmemizi ve bu sayede iş yerindeki performansımızın artmasını sağlıyor. Örneğin, iş yerinde arkadaşları olan kişiler daha üretken oluyorlar ve bu kişilerin hafızaları daha iyi çalışıyor. Bu kişiler, iş yerinde arkadaşı olmayan kişilere kıyasla işlerini daha çok seviyorlar ve çalışmaya yedi kat daha meyilli oluyorlar.

Bunlar kulağa çok olumlu gelse de iş yeri arkadaşlıklarının getirdiği sorunlar da yok değil. Yine aynı araştırma, "iş arkadaşı" ve "arkadaş" rollerinin birbiriyle çelişebilen roller olması sebebiyle bu ilişkilerin bizi duygusal açıdan zorlayabildiğini ortaya koyuyor. İş yerinde arkadaş sahibi olmak bize birçok konuda fayda sağlasa da bu arkadaşlıkların sayısının fazla olduğu durumlarda hepsini sürdürmekte zorlanabiliyoruz. Üstelik, zaman ve enerji gibi kişisel kaynaklarımızı hızlıca tüketerek işimizde daha düşük bir performans gösterebiliyoruz.

Bu sonuçlara göre, iş yerinde kurduğumuz arkadaşlıklar hem bizim için hem de başkaları için faydalı olabilir. Ancak bu arkadaşlıkların sayısının çok fazla olmaması ve ciddi iç ve dış çatışmalara yol açmaması bu olumlu etkinin sürmesi açısından büyük önem taşıyor.relate-banner

Methot, J. R., Lepine, J. A., Podsakoff, N. P., & Christian, J. S. (2016). Are workplace friendships a mixed blessing? Exploring tradeoffs of multiplex relationships and their associations with job performance. Personnel Psychology, 69(2), 311-355.

Benzer yazılar

Her Zaman Mutlu Olmak Zorunda Değiliz!

Her duygunun hayatımızda bir yeri, görevi ve işlevi olsa da en çok mutluluk hakkında konuşuyor ve en çok mutlu hissetmek istiyoruz. Oysa, mutlu hissetmemek de mutlu hissetmek kadar normal.
The Letter - David Hettinger

Bitmek Bilmeyen Erteleme Döngüsü

İşlerini son ana bırakanlardan mısınız? Yumurta kapıya dayanmadan odaklanıp çalışamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Erteleme davranışının pençesine takılmış olabilirsiniz!
Brita Grangström - A Jug for the Flowers (Tarihi bilinmiyor)

İş Yerinde Obsesif Kompulsif Bozukluk

Takıntılı düşünceleriniz, tekrar tekrar kontrol ettiğiniz işler veya ritüelleriniz iş hayatınızda büyük problemler yaşamanıza sebep oluyor mu?
Waheed in lord’s robes - Liu Xiaodong (2011)

Örgütsel Bağlılık Neden Önemli?

Örgütsel bağlılık ile çalışanların iş performansı, motivasyonları, işten ayrılmaları ya da devam etmeleri arasında bir ilişki bulunuyor.
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Sorrow - Paul Cézanne (1867)

İş Kaybı Sonrası Yaşanan Yas Dönemi

Bir işe sahip olmak bize statü, öz güven ve sağlamlık getiriyor. Peki bu işi kontrolümüz dışında kaybedersek ne oluyor?
Going Out - Fabienne Jenny Jacquet

Duygusal Zeka Nedir? - 2

Duygusal zeka ilişkilerimizi yakından etkiliyor. Duygusal zekanın nelerden etkilendiğini ve nasıl geliştirilebileceğini açıklıyoruz!
Hermine in a Blue Hat - Jules Pascin (1918)

Mutsuz Olmanıza Rağmen İşinizi Neden Bırakmıyorsunuz?

Her sabah işe giderken ayaklarınız geri geri gidiyor, pazartesi günlerinden nefret mi ediyorsunuz? İşten ayrılmanın neden zor olduğu üzerine bir yazı hazırladık.
Lorraine Christie

Mutlu çiftler aynı zamanda mutluluk saçan ebeveynler midir?

Partneriniz tarafından sevilmek ve partnerinizi sevmek sizi daha mutlu, daha neşeli biri yapıyor ve bu mutluluk bulaşıcı.
All the President's Man

Profesyonel İş Yaşamına Dair 3 Film

Profesyonel hayat hayatımızı yakından etkiliyor. İş yaşamındaki ilişkileri ve bu ilişkilerin psikolojik etkilerini konu alan 3 farklı film!

footer