İyimser Olmak Fiziksel Sağlığımızı Olumlu Yönde Etkiliyor.

kategori

Yakın İlişkiler

İyimser Olmak Fiziksel Sağlığımızı Olumlu Yönde Etkiliyor.

İyimserlik, bir olay karşısındaki olumlu beklentiler içinde olma durumuna deniyor. Çoğunlukla önerilen "iyimserlik ve kötümserlikte tam ortada bulunma" durumunun aksine, araştırmalar iyimser olmanın kanser gibi ruh halinden de etkilenen fiziksel hastalıklara karşı iyi geldiğini gösteriyor. Bunun dışında acıyla başa çıkma stratejilerimiz ve kardiyovasküler iyilik halimiz de hayata iyimser bakmamızdan olumlu etkileniyor. AIDS ve diğer kronik hastalıklara karşı da bu olumlu etkiyi görmek mümkün.

İyimserliğin fiziksel hastalıklara tam olarak nasıl iyi geldiğini henüz bilemesek de, iyimser hastalar aylar ve yıllar sonra kendilerinin çok daha iyi bir durumda olacaklarını öngörüyorlar. Hayata karşı minnettarlıklarını daha fazla dışa vuruyorlar ve çektikleri acının da bir anlamı olduğunu düşünüyorlar.

Hepimiz psikolojik ve nörobiyolojik faktörlerin birbirlerini fazlasıyla etkilediği bir sistem içerisinde yaşıyoruz. Yani, modumuzu yüksek tutarak zorlu pek çok hastalığın üstesinden gelebilmemiz aslında mümkün!relate-banner

Rasmussen, H. N., Scheier, M. F., & Greenhouse, J. B. (2009). Optimism and physical health: A meta-analytic review.Annals of Behavioral Medicine,37(3), 239-256.

Benzer yazılar

The Agony in the Garden - Gauguin (1889)

Hayatta Kalanın Hissettiği Suçluluk Duygusu

Geride kalan,
Elizabeth Wojciak

Doğal Afetlerde Psikolojik İlk Yardım

Yaşanan doğal afet ya da travma gibi durumlar sonrası kendimize nasıl iyi gelebiliriz? Nasıl dayanıklı kalabiliriz?
Mindfulness - Paula Langstein

Farkındalık Meditasyonu Liderlik Becerilerine Nasıl Katkı Sağlar?

Son yıllarda oldukça popülerleşen farkındalık meditasyonu liderlik becerilerimizi geliştirmek konusunda da yardımcı olabilir!
Workers of The Kerch Factory - Aristarkh Vasilyevich Lentulov (1930)

Çalışanların Sağlığı Neden Liderlerin Birinci Önceliği Olmalıdır?

Çalışan sağlığının iş verimine etkisi göz önünde bulundurulduğunda liderlerin buna halen gerekli önemi vermediğini görebiliyoruz.

Tek çocuklar narsisizme daha mı meyilliler?

"Tek çocuk muymuş? O halde kesin şımartılmıştır ve kendini çok beğeniyordur." Bu tarz önyargılara karşılık çalışmalar ne diyor dersiniz?

footer