İş Hayatında Kişisel Sınırlar

İlayda Deringör

İlayda Deringör

İş Hayatında Kişisel Sınırlar

Unknown

Unknown

Kişisel sınırlarımızın her zaman net olmadığı bir çağda yaşıyoruz. İnsanların kendilerini ifade ediş biçimleri gittikçe şeffaflaşıyor. Peki iş hayatında neyi ne kadar paylaşmak ve bizimle bir şeylerin ne kadar paylaşılmasını istiyoruz? Araştırmalar bir kişiyle sınırlarımızı birbirimize açarken birtakım güven davetleri yolladığımızı ve karşılığında edindiğimiz verilere göre bu paylaşımları sürdürdüğümüzü gösteriyor. Bu iletişimler sırasında tarafların kendilerini eşit seviyede açtığı durumlar bizim için daha keyifli oluyor ve iletişim kurma isteğimizi arttırıyor. Örneğin; ofisinizde sizinle konfor alanınızın dışında veya fazla paylaşımda bulunan bir kişinin varlığı verimliliğinizi ve refah durumunuzu olumsuz yönde etkileyebiliyor veya sizi zor bir duruma sokabiliyor.
relate-banner

Bazı araştırmalar kişilik testlerinde uyumluluk (agreeableness) açısından yüksek puan alan kimselerin karşısındaki kişilerin paylaşımlarına karşı hoşlarına gitmese bile daha kabullenici olduklarını öne sürüyor. Bu gibi bir eğilimi olan bireylerin geri çekilip hoşnutsuzluklarını belirtmeleri öneriliyor. Bu gibi durumlarda etkileşimlere bir zamanlama sınırı koyarak kırgınlığa sebebiyet vermeden mesafenizi koruyabilirsiniz. Yeni tanıştığınız birinin sınırınızı aşma potansiyeli olduğunu düşündüğünüzde kendinizi korumak adına o kişiyi tamamen yakınınıza almadan önce bir süre gözlemleyip sonrasında hareket etmeyi deneyebilirsiniz.

[1] Eckel, S. (Oct 14, 2019). The Power of Boundaries. Psychology Today. https://www.psychologytoday.com/us/articles/201910/the-power-boundaries

Benzer yazılar

Anonim - Acrobats (1822)

İş Yerinde Kültürel Çeşitlilik

Şirketler çalışanlarına kültürel çeşitliliğin ve eşitliğin olduğu çalışma ortamları sağlamalı. Bu doğrultuda atılması gereken adımlar neler?
Humiliated Ancestor 7 - Salman Toor

İş Yerinde Öz Saygı

İş yerinde öz saygımıza tehdit oluşturabilecek birçok durumla karşılaşsak da öz saygımızı güçlendirebileceğimiz stratejiler bulunuyor!
Femina

Teknoloji ve Çocuklar - Yanlış Bilinenler

Günümüz çocukları teknolojiyle fazlasıyla haşır neşir durumda. Peki bu durum gerçekten de sosyal etkileşimlerini azaltıyor mu?
Henri Merke - Cries of London, No. 3: Last Dying Speech and Confession (1799)

İş yerinde ağlıyor musunuz? Sorun değil!

İş yerinde ağlamak zayıflık belirtisi olarak görülebiliyor. Halbuki bazen yapmamız gereken savunmasızlığımızı kabul etmek oluyor.
Chop Suey - Edward Hopper (1929)

İş Mülakatlarında Sormanız Gereken Sorular

İş mülakatlarında sorulan sorulara verilen cevaplar ne kadar kritik olsa da fırsatınız olduğunda sizin de sorabileceğiniz sorular bulunuyor!
Manipulation - Kareem Helmy

Manipülasyonla Nasıl Baş Edebiliriz?

Manipülasyon hepimizin yapabildiği ya da maruz kalabildiği bir davranış. Peki sık sık karşılaştığımız bu davranışla nasıl baş edebiliriz?
Untitled - Herman Henry Wessel

İş Yerinde Zehirli İlişkileri Tanımak

İş yerinizde kontrolcü ve manipülatif kişilerle muhattap oluyor olabilir misiniz? İşte bunu anlamanın yolları!
Social Anxiety - Marla Edwards

Ofis Ortamındaki Öfke Ev Hayatına Nasıl Yansıyor?

Ofis ortamında karşılaştığımız ve ruh halimize etki eden kabalık, eve gittiğimizde kolaylıkla etkisini yitirmiyor. Peki ya ne yapmalı?
Office at Night - Edward Hopper

İş Yerinde Tükenmişliğe Neler Sebep Olur ve Bunlarla Nasıl Baş Edilir?

Tükenmişlik hissedenler işlerinden keyif almıyor, takdir gördüklerini hissetmiyor ve sürekli yorgun hissediyorlar. İşte baş etme yolları…
Workers of The Kerch Factory - Aristarkh Vasilyevich Lentulov (1930)

Çalışanların Sağlığı Neden Liderlerin Birinci Önceliği Olmalıdır?

Çalışan sağlığının iş verimine etkisi göz önünde bulundurulduğunda liderlerin buna halen gerekli önemi vermediğini görebiliyoruz.

footer