Yakın Şeyler

yer tutucu

Yakın İlişkiler

Yakın Şeyler

Amelie, 2001

Amelie, 2001

Çoğumuzun 'Anısı var.' deyip de atmaya kıyamadığı, bir başkası için ıvır zıvır olmaktan fazla bir anlam ifade etmeyen ama bizim için paha biçilemez, önemli bir eşyası vardır. Ucu yanık mektuplar, kitap arasında kurutulmuş çiçekler, vitrine kaldırıp kullanmaya kıyamadığımız vazolar… Kenarda biriktirmiş olduğumuz bir koleksiyon da olabilir bu, her türlü anıyı içine attığımız saklı bir kutu da. "Anısı var" deyip de atmaya kıyamadığınız o eşyalar şimdi sizden gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor!
relate-banner

Bu eşyaların her biri aslında bir nesneden çok daha fazlası. Onlara baktığınızda aklınıza neler geliyor? O eşya sizi hangi hikayeye, ana götürüyor? 2005 yılından kalma bir sinema bileti, Avrupa gezinizden kalan kenara fırlattığınız bozuk para, yazmış olduğunuz ama gönderemediğiniz bir mektup, yolda yürürken karşınıza çıkan satıcıdan aldığınız bir çakmak bile bazen uzun süre açılmayan o kutulara girebiliyor. Üstelik bu eşyaların bir anısı olması da şart değil, bazen sadece çok beğendiğimiz ve kenarda durmasını istediğimiz için bile bir nesneyi tutabiliyoruz.

Yakın şeyler işte bu noktada sizi o saklı kutuları açmaya davet ediyor! Atmaya kıyamadığınız, sizin için önemli olan o eşyaların fotoğraflarını ve eşyaların ardındaki hikayeleri bekliyoruz. İster isminizle ister anonim bir şekilde paylaşacağınız hikayelerinizin bu ortak koleksiyonun bir parçası olmasını istemez misiniz?

Yapmanız gerekenler çok basit:

  1. Öncelikle varsa anı kutunuzu açmalı, eğer bir anı kutunuz yoksa da o olmadan edemediğiniz ve bir bağ kurduğunuza inandığınız o 'şey'i bulmalısınız. O eşyanın beraberinde getirdiği anıları düşünmelisiniz.
  2. İkinci aşamada bu eşyanızın bir fotoğrafını çekmeniz gerekiyor. Fotoğrafa dahil olup olmamak ise size kalmış! (Fotoğrafların hangi açıdan çekildiği, estetik olup olmaması bizim için önemi değil; sadece paylaştığınız eşyayı görebilmek istiyoruz.)
  3. Son olarak eşyanızın hikayesini, sizin için neden önemli olduğunu, neden atmaya kıyamadığınızı anlattığınız kısa bir yazıyı bize e-mail (yakiniliskiler@gmail.com) veya sosyal medya aracılığı ile ulaştırmanızı bekliyoruz.
Not: Anonim kalmak isterseniz lütfen bunu belirten bir not düşmeyi unutmayın.Kapalı kutularınızı açtığınız ve Yakın şeyler'inizi paylaştığınız için şimdiden çok teşekkürler!


Benzer yazılar

Yaşam Enerjimizi Tüketen Bazı Davranışlarımız

Sıkça başvurduğumuz bazı davranışlarımız aslında enerjimizi alıp götürüyor. Sizin için bu davranışları listeledik.

İlişkinizde Bu 5 Davranışı Göstermeyi Bırakın!

İstemeden yaptığınız bazı davranışlar ilişkinize zarar veriyor olabilir mi? Bu yazımızda ilişkilerinizde uyguluyorsanız gözden geçirmenizin iyi olacağı 5 davranıştan bahsettik.

Yanıldığımız 7 Durum

Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Untitled - Essam Marouf

Romantik İlişkilerde Empati Kurabilmek

Romantik ilişkilerde empatinin önemini bilmek kadar, nasıl empati kuracağımızı bilmek de ilişki memnuniyeti konusunda önemli rol oynuyor.
Sophie Lécuyer

Ebeveyn Olarak Psikolojik Yardım Almak

Psikolojik yardım alan bir ebeveynseniz bunu çocuğunuzla paylaşmak konusunda çekinceleriniz olabilir. Bu konuda içinize su serpmeye geldik!
Kaynağı bilinmiyor

Doğum Kontrol Yöntemleri: Prezervatif

En çok kullanılan doğum kontrol yöntemlerinden biri prezervatif. Peki prezervatif sadece erkekler tarafından mı kullanılır? Ne denli koruyucudur?
unknown

Çocukluk Dönemi - Yanlış Bilinenler

Çocuğunuz hayali arkadaşlarıyla mı konuşuyor? Peki bu endişe etmenizi gerektirecek bir durum mu? İşte doğru bilinen yanlışlardan biri!
Sinichka - Igor Shcherbakov (2019)

Doğum Kontrol Yöntemine Partnerle Karar Vermek

"Partnerim prezervatif takmak istemiyor.", "Hangi doğum kontrol yöntemi bana göre?". Partnerle iletişim kurmak doğum kontrol yöntemi kullanmada nasıl bir rol oynuyor?
Femina

Teknoloji ve Çocuklar - Yanlış Bilinenler

Günümüz çocukları teknolojiyle fazlasıyla haşır neşir durumda. Peki bu durum gerçekten de sosyal etkileşimlerini azaltıyor mu?

footer