Bebekleri Kucakta Tutarak Şımartmak Mümkün Değil.

kategori

Yakın İlişkiler

Bebekleri Kucakta Tutarak Şımartmak Mümkün Değil.

Yeni anne olmuş her kadın çevresinden bebek bakımına dair istese de istemese de öneriler dinlemek zorunda kalıyor. Önerilerden bazıları doğru olabilir fakat çoğu şehir efsanesi olmaktan öteye geçmiyor. İşte bu şehir efsanelerinden biri de bebeklerin uzun süre kucakta tutuldukları takdirde "şımaracakları" düşüncesi.

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan güncel bir araştırma gösteriyor ki annelerin bebekleriyle sürekli temasta bulunması bebeği şımartmıyor, tam aksine bebeklerin stresli durumlarla baş etmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca dokunma bebeklerde fiziksel acının bile daha az hissedilmesine sebep oluyor. Bu sebeple bir daha "bebeğini kucağa alıştırma" gibi öneriler duyduğunuzda bunları dikkate almamanız gerektiğini artık biliyorsunuz. Ne kadar kucak, o kadar oksitosin, o kadar sağlıklı gelişen bebek!relate-banner

Gursul, D., Goksan, S., Hartley, C., Mellado, G. S., Moultrie, F., Hoskin, A., & Slater, R. (2018). Stroking modulates noxious-evoked brain activity in human infants. Current Biology, 28(24), R1380-R1381.

Benzer yazılar

Mother and Child by Katie M. Berggren

Aile İçinde Öğrendiğimiz İlişki Modeli Gelecek Romantik İlişkilerimize Nasıl Yansıyor?

Hepimiz ilişki kurmanın farklı yollarını ailemizde öğreniyoruz. Ancak öğrendiğimiz bu yollar her zaman bizi mutlu etmeyebiliyor.

7 Toksik Aile Davranışı

’Çünkü ben öyle istiyorum!’’ Aile içinde görülebilen 7 toksik davranış biçimi bu yazımızda!
We Need to Talk About Kevin - Lynne Ramsay (2012)

Bir Anne-Oğul Çatışması: We Need to Talk About Kevin

Hazırlıksız annenin, oğlu Kevin ile bağ kuramamasını anlatan bu film, istenmediğini hisseden çocuğun neler yapabileceğini gösteriyor.
Yellow Bird- David Hettinger

Travma Geçmişi Olan Ebeveynler

Yaşanan travmatik olaylar kişilerin davranışlarını doğrudan etkileyebiliyor. Peki, bu travmalar kişinin ebeveynliğini nasıl etkiliyor?

Yanıldığımız 7 Durum

Başkalarının duygu ve düşüncelerini okumakta çoğu zaman düşündüğümüz kadar iyi değiliz. İşte sosyal etkileşimleri karmaşık bir labirent haline getirebilecek en yaygın düşünce hatalarından bazıları.
The 400 Blows - François Truffaut (1959)

Kabul Edilmemişliğin Gölgesinde Bir Çocukluk: The 400 Blows

İlgisiz bir anne, baskıcı kurallarla çalışan öğretmenler arasında kaybolan ve kendine bir yer edinemeyen Antonie’nin hayatını ele alıyor.
Untitled- Thomas Rousset

Çocukları Anlamak İçin Kitap Önerileri

Çocukların dünyası yetişkinlerin dünyasından çok farklı. Onları daha iyi anlamanızı sağlayacak kitapları sizin için derledik!
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Alexey Venetsianov

Eyvah, çocuğumun hayvanlara alerjisi var!

Hayvan alerjilerinin sebepleri neler? Çocuğumun hayvanlara alerjisi var ama biz hayvan sahiplenmek istiyoruz, ne yapmalıyız? Bu soruların cevapları bu yazıda!
Lorraine Christie

Mutlu çiftler aynı zamanda mutluluk saçan ebeveynler midir?

Partneriniz tarafından sevilmek ve partnerinizi sevmek sizi daha mutlu, daha neşeli biri yapıyor ve bu mutluluk bulaşıcı.

footer