Mutsuzken Eğlenceli Aktiviteler Bile Sıkıcı Bulunuyor.

kategori

Yakın İlişkiler

Mutsuzken Eğlenceli Aktiviteler Bile Sıkıcı Bulunuyor.

Kendimizi mutsuz hissettiğimizde çoğu zaman yaşadığımız rahatsızlık verici duyguları azaltmaya çalışıyoruz. Kendimizi fazlasıyla üzgün hissettiğimizde bu duyguyu daha olumlu bir duyguyla değiştirmek adına bizi neşelendirecek bir arkadaşımızla buluşmayı tercih ediyor, bir komedi dizisi izliyor ya da modumuzu yükseltecek bir şarkı dinliyoruz. Peki, kötü hissettiğimizde bize iyi gelecek aktiviteleri yaptığımızı hayal etmek bize iyi geliyor mu? Örneğin, tam o esnada karşımıza hep gitmeyi hayal ettiğimiz bir şehre düzenlenen gezinin reklamı çıktığında bu bizi nasıl etkiliyor?

Bu soruyla yola çıkan araştırmacılar, kişilerin kendilerini mutsuz hissettiklerinde onları mutlu edecek bir aktiviteyi hayal etmelerinin onları olumlu etkileyip etkilemediğini inceliyorlar. Sonuçlara göre, o anda mutsuz olan kişiler, hayal ettikleri durum normalde gerçekleştirmeyi çok istedikleri bir şey olsa bile birbiriyle çatışan duygularından dolayı olumsuz etkileniyorlar. Bu da, kişilerin normalde onlara keyif verebilecek aktivitelerden mutsuz olduklarında kaçındıklarını gösteriyor. Ayrıca, kendilerini mutsuz hisseden kişilerden gülümsemeleri istendiğinde dahi bu kişilerin olumsuz yüz ifadelerine sahip olduğu görülüyor.relate-banner

Shen, H., Labroo, A., & Wyer Jr, R. S. (2020). So difficult to smile: Why unhappy people avoid enjoyable activities. Journal of Personality and Social Psychology, 119(1), 23-39.

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Lionel Le Jeune - Indian Summer

Daha Motive Hissetmeniz Mümkün!

Uzun süredir motivasyonsuz ve amaçsız hissediyor, günlerinizin durağan ve birbirinin aynısı gibi geçtiğini düşünüyorsanız languishing yaşıyor olabilirsiniz.
Sahara Novotna - Willing To Take Risks

Riskten Kaçınmanın Riski: Konfor Alanlarımız

Siz de konfor alanınızdan çıkmakta zorlanıyor ve bir türlü risk alamıyorsanız bu yazıdan ilham alabilirsiniz!

“Her şeyi son ana bırakıyorum.” Peki ya yaşamayı?

Ertelemek kronik ve otomatik bir hale geldiğinde bizim için zararlı bir davranış haline gelebiliyor. Kendimizi yalnızca görevlerimizi değil aslında yaşamın kendisini ertelerken bulabiliyoruz.

Hep Siz Mi Özür Diliyorsunuz?

Özür dilemek ilişkilerimizi olumlu bir şekilde etkilese de gereğinden fazla özür dilediğimizi fark ettiğimiz noktada durup düşünmemiz hem kendimiz hem de ilişkimiz için daha sağlıklı oluyor.

Taşınmayı Keyifli Hale Getirmenin 6 Yolu

Bu yazımızda taşınma gibi zorlayıcı hayat olaylarından nasıl keyif alabileceğimizi anlatıyoruz.
Hermine in a Blue Hat - Jules Pascin (1918)

Mutsuz Olmanıza Rağmen İşinizi Neden Bırakmıyorsunuz?

Her sabah işe giderken ayaklarınız geri geri gidiyor, pazartesi günlerinden nefret mi ediyorsunuz? İşten ayrılmanın neden zor olduğu üzerine bir yazı hazırladık.

Kendinizle Nasıl Bir İlişki İçerisindesiniz?

Hayatımızda kurduğumuz belki de en önemli ilişki olan kendimizle ilişkimiz ne kadar güvenli? Kendimizle güvenli bir ilişki kurmak için neler yapabiliriz?

Romantik İlişki İçerisindeyken Kendimizi Hangi Yollarla Sabote Ederiz?

Romantik ilişkinizde yolunda gitmeyen şeyler mi var? Peki ya ilişkinizi farkında olmadan sabote eden sizin davranışlarınızsa?

Kendimizi Affetmenin 4 Adımı

Kendimizi affetmek neden bu kadar zor? Başkalarına karşı böylesine affedici olurken, konu kendimize geldiğinde neden bu denli acımasızız?

footer