Bebeklerle İyi Anlaşmak Erkekleri Daha Çekici Kılıyor.

kategori

Yakın İlişkiler

Bebeklerle İyi Anlaşmak Erkekleri Daha Çekici Kılıyor.

Bebeklerle arası iyi olan erkeklerin kadınlara daha çekici gelip gelmediğini anlamak için yapılan bir araştırmada bir erkek araştırma asistanının yalnız başına takılan kadınların olduğu bir ortamda sözde kız kardeşinin bebeği ile vakit geçirmesi sağlanıyor. Buna göre, erkek asistan ya bebekle hiç ilgilenmiyor ya da bebeğe gülümsüyor, onunla konuşuyor ve ona şarkılar söylüyor. "Kız kardeşi" ortamdan bebekle birlikte ayrıldıktan sonra etrafındaki kadınlarla konuşan ve onlardan telefon numaralarını isteyen erkek asistana kadınların kaçta kaçının telefon numaralarını verdiğine bakılıyor.

Araştırmanın sonucuna göre, bebekle ilgilenmediği zamanlarda kadınların sadece %12'si telefon numaralarını verirken, bebekle iyi vakit geçirdiği zamanlarda katılımcı kadınların yüzde %40'ı onunla telefon numaralarını paylaşıyor.relate-banner

Gueguen, N. (2014). Cues of men's parental investment and attractiveness for women: A field experiment. "Journal of Human Behavior in the Social Environment," 24, 296-300.

Benzer yazılar

Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Bombay Sapphire - Holly Warburton

Romantik İlişkilerde Hayal Kırıklığı

“Gerçek yüzünü nasıl daha önce görmedim? Ben bu insana mı aşık olmuşum?” cümleleri tanıdık geliyor mu? İlişkilerde yaşadığımız hayal kırıklığını ele aldık.
Front Seat Romance - Joseph Lorusso

Mizahın İlişkideki Yeri

Gerçekten bizi güldüren insanlardan mı hoşlanırız? Mizahın farklı türleri neler? Birlikte gülebilmek ilişkileri nasıl etkiler? Cevapları yazımızda!
İsimsiz- Anne-Sophie Tschiegg

Bir İnsanı Çekici Kılan Nedir?

Bir insandan etkilenmemizde birçok farklı sebep rol oynayabiliyor. Bir insana bakıp “Ne kadar çekici!” dememizi sağlayan özellikler neler?
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Memories Smell Like Flowers - Ivan Alifan

Çekici Olmanın Kokumuzla Bir İlgisi Var!

Daha önce birilerini yalnızca kokusu sebebiyle çekici bulduğunuzu hissettiniz mi? Nedenini bu yazıdan öğrenebilirsiniz!
No Name - Carol Marine

Ayrı Dünyaların İnsanları Bir İlişkide Mutlu Olabilirler mi?

Partnerlerin benzerlik ve farklılıklarının, ilişkileri üzerinde olumlu ya da olumsuz etkileri olabiliyor. Bu etkiler neye göre değişiyor?
Babies from One Month to 24 Months - Nina Leen (1942)

Tuvalet Eğitimi Öncesinde Bilmeniz Gerekenler

Tuvalet eğitimi önemli olduğu kadar zor ve hassas bir süreç. Bu süreci sağlıklı yönetebilmek için öncesinde biraz bilgi edinmekte fayda var.
Blue Rose Pictures

Hamilelik - Yanlış Bilinenler

Ebeveynlerinin sahip olacakları bebeğin cinsiyetini merak etmesi son derece doğal bir süreç. Peki bunu en sağlıklı nasıl yapabilirsiniz?
Nguyen Thanh Binh, 1954

Hamilelik Sonrası Depresyon Yaşamam Benim Suçum Mu?

Hamilelik sonrası kadınlar depresyon semptomları gösterebiliyorlar. Peki bu durum anne ve bebek arasında oluşacak bağı ne şekilde etkiler?

footer