Ses Tonu Aldatma Potansiyeli İle İlgili Sinyal Veriyor.

kategori

Yakın İlişkiler

Ses Tonu Aldatma Potansiyeli İle İlgili Sinyal Veriyor.

Sadakatsizlik bu durumu yaşayan herkes için oldukça acı verici bir tecrübe. Bu sebeple size sadık kalamayacak bir partneri önceden tespit etmek uzun vadede yararlı olabilir. Bununla ilgili en önemli göstergelerden bir tanesi erkekler için testosteron düzeyi. Testosteron düzeyi yüksek olan erkekler daha yüksek ihtimalle aldatıyorlar ve daha yüksek ihtimalle boşanıyorlar.

Bir erkeğin testosteron seviyesini işaret eden en önemli özelliklerden bir tanesi sesinin kalınlığı. Sesi kalın olan erkeklerin testosteron seviyesinin yüksek olduğu biliniyor. Kadınlarda ise östrojen düzeyinin yüksekliği aldatmaya meyilli olmakla ilişkilendiriliyor. Sesi ince olan kadınların da östrojen düzeyinin yüksek olduğu tespit ediliyor. Üstelik bu bilgilere hiç sahip olmasak bile evrimsel olarak ses tonunu bir sadakat sinyali olarak kullanıyoruz. 2011 yılında yayınlanan bir çalışmaya göre gerçekten de kadınlar sesi kalın olan erkeklerin, erkekler de sesi ince olan kadınların aldatmaya daha meyilli olduklarını düşünüyorlar.relate-banner

O'Connor, J. J., Re, D. E., & Feinberg, D. R. (2011). Voice pitch influences perceptions of sexual infidelity. Evolutionary Psychology, 9(1), 64-78.

Benzer yazılar

Ron Hicks, 1965

İlişkide Sadakatsizlik Yaşanması

Romantik ilişkilerin sonunu getiren en temel sebeplerden biri olan sadakatsizlik nasıl gerçekleşir? Herhangi biri aldatılmaktan sorumlu olabilir mi?
Romantic Soul - Ron Hicks

Açık İlişkilerde ve Tek Eşli İlişkilerde Aldatmaya Bakış

Sarılmak, mesajlaşmak veya öpüşmek... Neyin aldatma olduğu ilişkiden ilişkiye değişebiliyor. Çok eşli ilişkilerde aldatma nasıl tanımlanıyor?
Unknown

Kardeşler Arasındaki Çatışmalarda Ebeveynin Rolü

Çocuklarınız tartışırken arasına girmeli misiniz, yoksa kendi hallerine bırakmak ilişkileri adına daha mı sağlıklı? Cevabı yazımızda!
Yearning - Ron Hicks

Gaslighting Mağduru Olabilir Misiniz?

"Hayır yanlış hatırlıyorsun.", "Öyle bir şey yaşanmadı." Bu cümleler tanıdık geliyor mu? Eğer öyleyse gaslighting'e uğruyor olabilirsiniz.
Lovers - Egon Schiele

"Hayır" Diyebilme Rehberi: İlişkilerde Sınırlar

İlişkilerimizde "hayır" diyebilmek ve sınır koymak hem bize hem ilişkimize iyi geliyor. Sınır koymayı nasıl başarabiliriz?

Çekici insanlara bakmak sadakatsizlik göstergesi midir?

Bir ilişki içerisindeyken başka birini beğenmek, partnerimizi artık daha az sevdiğimizi mi gösterir? Peki ya bu sadakatsizlik midir?
Untitled - Helena Delmaire

Kim, Ne Zaman ve Neden Aldatıyor?

Aldatmalar en çok hangi mevsimde görülür? Kadınlar mı yoksa erkekler mi daha sık aldatır? Peki ya bir insan neden aldatır?

Ebeveynlerimizin aldatma davranışı bizi etkiler mi?

Ebeveynlerimizin birbirini aldatma davranışında bulunduğunu bilmek ya da öğrenmek, bizim de bu davranışı göstermemize neden olur mu?
Ramon Casas - Au Moulin de la Galette

Habersizce Terk Edilmek: Ghosting

Bir sabah uyandınız, bir bakmışsınız terk edilmişsiniz! Ghosting nedir ve kişiye nasıl hissettirir tüm detaylarıyla yazımızda.

Ses tonu aldatma potansiyeli ile ilgili sinyal veriyor.

Erkeklerin testosteron seviyeleri ve kadınların östrojen düzeyleri, kişilerin aldatma potansiyeli hakkında ipucu veriyor.

footer