Aşırı Kişilik Özellikleri Taşımanın Riskleri

kategori

Yakın İlişkiler

Aşırı Kişilik Özellikleri Taşımanın Riskleri

Bazı kişilik özelliklerimizin aşırısı bizim için zararlı olabiliyor. Nasıl mı?

  • Uyumlu insanlar sıcak, kibar ve yardımsever olurlar. Ancak aşırı derecede uyumlu olan insanlar gereğinden fazla mütevazı olabilirler.
  • Sorumluluk derecesi yüksek olan insanlar öz disiplinlidir ve düzenli bir hayat biçimi gösterirler. Aşırı sorumluluk bilincinde olan insanlar ise takıntılı olarak adlandırabileceğimiz eğilimler sergileyebilirler.
  • Dışa dönük insanlar iddialı, konuşkan ve arkadaş canlısı olabilirler. Aşırı dışa dönükler ise çok ısrarcı olabilir veya ilgiyi sürekli olarak kendi üzerine çekmeye çalışabilirler.
  • Açıklık derecesi yüksek olan insanlar canlı bir hayal gücüne sahip olma ve yeni şeyler denemekten zevk alma eğiliminde olabilirler. Aşırı açıklık gösteren bireyler ise gerçek olanla hayal dünyasına ait olanı ayırt etmekte zorlanabilirler.
  • Duygusal açıdan dengeli insanlar sakin, dengeli ve stres yönetiminde iyi olabilirler. Duygusal dengesini ekstrem durumlarda bile koruyabilen insanlar ise gereken düzeyde endişe ve korkuya sahip olmayabilirler.
relate-banner

Breines, J. (2020, October 23). In The Extreme, These "Good" Personality Traits Can Turn Bad. Psychology Today. Retrieved from https://www.psychologytoday.com/intl/blog/in-love-and-war/202010/in-the-extreme-these-good-personality-traits-can-turn-bad

Benzer yazılar

Arkadaş canlısı insanların yanında daha mı dışa dönük oluruz?

Çevremizde dışa dönük insanların bulunması bizim de daha dışa dönük olmamıza sebep olabiliyor.
unknown

Çocuğumu Bir Kardeşi Olacağına Nasıl Hazırlayabilirim?

Bir kardeşi olacağını bir çocuğa söylemenin en doğru yolu nedir? Farklı yaş grubundaki çocuklara kardeş haberinin nasıl verilebileceğini anlattık.
Self-portrait with Her Daughter - Elisabeth Vigee Le Brun

Çocukluk Çağında Duygusal İhmale Maruz Kalmak

Bir çocuğun en çok ihtiyacı olan şeylerden biri de ilgi görmek! Ebeveyni tarafından ihmal edilen çocuğun öz benliği zedelenebiliyor.
Untitled - Helena Delmaire

Kim, Ne Zaman ve Neden Aldatıyor?

Aldatmalar en çok hangi mevsimde görülür? Kadınlar mı yoksa erkekler mi daha sık aldatır? Peki ya bir insan neden aldatır?

footer