Düşük Yapmak Kadınları Nasıl Etkiliyor?

kategori

Yakın İlişkiler

Düşük Yapmak Kadınları Nasıl Etkiliyor?

Düşük sonrası hissedilen stres ve kaygı tahmin edilenden daha uzun sürebiliyor.

Düşük yapmak maalesef hakkında çok da konuşulan konulardan biri değil. Ancak, sosyal medya sayesinde kadınlar bu durumun baş edilmesi zor bir süreç olduğunu ve yıkıcı etkileri olabildiğini daha fazla paylaşmaya başladılar. Yine de, bu durumun en zorlu kısımlarından biri de bu travmanın etkisinden çıkabilmek.

Yapılan bir çalışmada, düşük yapma travmasını anlamak için yaklaşık 700 kadın ile görüşülüyor. Dış gebelik gibi çeşitli nedenlerden dolayı düşük yapmış olan kadınların düşükten sonraki aylarda kaygı ve depresyon yaşama olasılıkları ve travma sonrası stres seviyeleri ölçülüyor.

Sonuçlara göre, neredeyse her üç kadından biri düşükten sonraki ilk ayda orta veya ileri düzey kaygı ve stres yaşıyor. Aynı şekilde, her on kadından biri de bu süreçte depresyona giriyor. Araştırmanın en dikkat çekici sonucu ise düşükten sonraki dokuzunca ayda kadınların çoğunun bu sorunları yaşamaya devam ediyor olması.

Yaşanan bu düşük travmasının sebepleri arasında ise ebeveyn olabilme şansının elden kayıp gittiği düşüncesi ve yetersizlik hissi yer alıyor. Bu sonuçlar, oldukça yıkıcı etkileri olabilecek bu durum hakkında daha fazla konuşmamız gerektiğini gösteriyor.relate-banner

Farren, J., Jalmbrant, M., Falconieri, N., Mitchell-Jones, N., Bobdiwala, S., Al-Memar, M., ... & Bourne, T. (2020). Posttraumatic stress, anxiety and depression following miscarriage and ectopic pregnancy: a multicenter, prospective, cohort study. American Journal of Obstetrics and Gynecology, 222(4), 367-e1.

Benzer yazılar

Sahara Novotna - Willing To Take Risks

Riskten Kaçınmanın Riski: Konfor Alanlarımız

Siz de konfor alanınızdan çıkmakta zorlanıyor ve bir türlü risk alamıyorsanız bu yazıdan ilham alabilirsiniz!

Mezun Oluyorum. Peki Ya Sonra?

Gelin mezuniyet kaygısı ile nasıl başa çıkabileceğimize göz atalım.

Kaygı Flört Etmemize Engel Değil

Yüksek düzeyde kaygıya veya kaygılı bağlanma stiline sahip olmak zaman zaman kendimizi sabote etmemize ve geçmişteki olumsuz deneyimlerimize saplanıp kalmamıza sebep olabiliyor. Peki kendimizi sabote etme halinin üstesinden gelmek için neler yapabiliriz?

Kaygı Kaynaklı Olabilecek 8 Davranış

Hepimizin geçmiş deneyimlerinden ötürü geliştirdiği ve bazen başkalarına tuhaf gelen davranışları olabiliyor. İşte kaygı kaynaklı olabilecek sekiz davranış!

Kontrol Edemediklerimizden Misiniz?

Kontrolümüz dışında olan dört durumdan ve bu durumlara nasıl yaklaşmamız gerektiğinden bahsettik.

Duygularımızla ilgili öğrendiğimizi unutmamız gereken 7 şey

Duygularımız söz konusu olduğunda bazı hatalı düşüncelere sahip olabiliyoruz. Bu düşünceleri, doğru ve bize iyi gelecek düşüncelerle değiştirmek mümkün! Buyrun yazımıza…
Gourment- Victoria Kharchenko (2008)

Stres ve Duygusal Yeme

Mutsuzken eliniz buzdolabına gidiyor mu? Çikolatanın bütün dertlerinizi alıp götüreceğine inanıyor musunuz? Ya açlığınız fiziksel değil de duygusalsa?
How being attached to you felt like sometimes - Laura Miclea

Kaygılı - Kaçıngan Birlikteliği Mümkün mü?

Yüksek seviyede bağlanma kaygısı ve kaçınması ilişkide belli sorunlarla ilişkilendiriliyor. Peki kaygılı ve kaçıngan bağlanan iki kişi bir ilişki sürdürebilir mi?
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?

Partnerinize destek olamayacak kadar stresli misiniz?

Bazı faydaları olsa da genellikle stres hayatımızı ve ilişkilerimizi kötü etkiler. Stresle baş etmeye çalışmak enerjimizi zorlar, kaynaklarımızı tüketir ve partnerimize destek vermemize engel olabilir.

footer