İş Yerinde Yalnız Hissetmenin Etkileri

Beyzanur Arıcan Dinç

Beyzanur Arıcan Dinç

İş Yerinde Yalnız Hissetmenin Etkileri

Seated Woman, Green Interior; Richard Diebenkorn, 1961

Seated Woman, Green Interior; Richard Diebenkorn, 1961

Günümüzün büyük kısmını iş yerinde geçiriyor olmamız, iş yerinde kurduğumuz ilişkileri psikolojik iyilik halimiz için önemli kılıyor. Ayrıca, iş yerindeki ilişkilerimiz iş performansımızı olumsuz etkileyebiliyor.
relate-banner

672 çalışanın katılımıyla yapılan geniş çaplı bir araştırmaya göre, iş yerinde kendini yalnız hisseden insanların iş performansı diğerlerine göre daha düşük. Bu durumun sebebi olarak ise iş yerinde kendini yalnız hisseden kişilerin çalıştıkları şirkete olan duygusal bağlılığının daha düşük olması gösteriliyor. İş yerindeki yalnızlık hissi, kişilerin iş arkadaşlarına bakışlarını da daha olumsuz bir hale getirerek olası ilişkilerden kaçınmalarına sebep oluyor.

İçinde olduğumuz günlerde her ne kadar evden çalışıyor olsak da iş arkadaşlarınızın duygusal olarak yanınızda ve ulaşılabilir olduğunu hissetmeniz hem zihninize hem de iş performansınıza iyi gelebiliyor. Ayrıca sizinle birlikte çalışan iş arkadaşlarınızın yalnız hissettiğini düşünüyorsanız onlara vereceğiniz duygusal destekle iş performanslarını yükseltmeyi deneyebilirsiniz.

[1] Ozcelik, H., & Barsade, S. G. (2018). No employee an island: Workplace loneliness and job performance. Academy of Management Journal, 61(6), 2343-2366.

Benzer yazılar

One Hundred Years of Solitude No.31 - Zhu Zhengming

İlişkisiz, Mutlu, Huzurlu

Herkes romantik bir ilişkiye sahip olmak zorunda mı? Tek başımıza mutlu olmamız mümkün değil mi? Seçilmiş bekarlık kavramıyla tanışın!
The Letter - David Hettinger

Bitmek Bilmeyen Erteleme Döngüsü

İşlerini son ana bırakanlardan mısınız? Yumurta kapıya dayanmadan odaklanıp çalışamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Erteleme davranışının pençesine takılmış olabilirsiniz!
The Perks of Being Wallflower- Stephen Chbosky (2012)

Travmalar ve Ait Olma İhtiyacı: Saksı Olmanın Faydaları

Saksı Olmanın Faydaları çocukluk döneminde travmatik deneyimleri olan Charlie’yi ve bunların onun hayatındaki etkilerini konu alıyor.
Two Fridas, Frida Kahlo (1939)

İki Frida - Resim Önerisi

İki Frida adlı esere hiç yakından baktınız mı? Frida Kahlo çektiği ayrılık acısını, yalnızlık ve çaresizlik hislerini sanatıyla gösteriyor.
Brita Grangström - A Jug for the Flowers (Tarihi bilinmiyor)

İş Yerinde Obsesif Kompulsif Bozukluk

Takıntılı düşünceleriniz, tekrar tekrar kontrol ettiğiniz işler veya ritüelleriniz iş hayatınızda büyük problemler yaşamanıza sebep oluyor mu?
The 400 Blows - François Truffaut (1959)

Kabul Edilmemişliğin Gölgesinde Bir Çocukluk: The 400 Blows

İlgisiz bir anne, baskıcı kurallarla çalışan öğretmenler arasında kaybolan ve kendine bir yer edinemeyen Antonie’nin hayatını ele alıyor.
Waheed in lord’s robes - Liu Xiaodong (2011)

Örgütsel Bağlılık Neden Önemli?

Örgütsel bağlılık ile çalışanların iş performansı, motivasyonları, işten ayrılmaları ya da devam etmeleri arasında bir ilişki bulunuyor.
Sorrow - Paul Cézanne (1867)

İş Kaybı Sonrası Yaşanan Yas Dönemi

Bir işe sahip olmak bize statü, öz güven ve sağlamlık getiriyor. Peki bu işi kontrolümüz dışında kaybedersek ne oluyor?
Going Out - Fabienne Jenny Jacquet

Duygusal Zeka Nedir? - 2

Duygusal zeka ilişkilerimizi yakından etkiliyor. Duygusal zekanın nelerden etkilendiğini ve nasıl geliştirilebileceğini açıklıyoruz!
Hermine in a Blue Hat - Jules Pascin (1918)

Mutsuz Olmanıza Rağmen İşinizi Neden Bırakmıyorsunuz?

Her sabah işe giderken ayaklarınız geri geri gidiyor, pazartesi günlerinden nefret mi ediyorsunuz? İşten ayrılmanın neden zor olduğu üzerine bir yazı hazırladık.

footer