İş Yerindeki Potansiyel Arkadaşlar Çalışan Bağlılığını ve Tatminini Nasıl Etkiliyor?

Alperen Karaca

Alperen Karaca

İş Yerindeki Potansiyel Arkadaşlar Çalışan Bağlılığını ve Tatminini Nasıl Etkiliyor?

Juanito en el Basural - Antonio Berni

Juanito en el Basural - Antonio Berni

Monoton giden ve sosyallikten uzak işlerin 21. yüzyılda artık pek de tercih edilmediğini biliyoruz. Çalışanların işlerine bağlılığını ve iş hayatlarından aldıkları tatmini etkileyen bazı değerler bulunuyor. Bunlardan en popülerleri ise iş tanımının kuvvetliliği (task identity), çalışanların görevleri sırasında alabildikleri sorumluluklar (autonomy), yaptıkları işin başka hayatlar üzerindeki etkileri (task significance). Bunlara ek olarak iş yerindeki sosyalleşme olanakları ve potansiyel samimi ilişkiler de son zamanlarda konu üzerine pek fazla araştırma olmamasına karşın çalışan tatminini ve bağlılığını etkileyen kriterler arasına girmiş bulunuyor.
relate-banner

Sosyalleşme ve samimi ilişkiler, bir çalışanın iş hayatında çalışma arkadaşlarıyla iletişimi ve iş dışında kurdukları samimiyeti içeriyor. Çalışanları bu imkanlara sahip olan kurumların, kurum içerisinde ve kurum dışarısında; güven, büyüme, iş birliği, saygı, iletişim ve destekleyicilik gibi çalışanların potansiyellerini etkileyen değerler konusunda daha başarılı olduğunu görüyoruz. Çalışanlar arasındaki dostane samimiyeti geliştirmek ise tamamen kurumların elinde. Departmanlar arası bağların güçlendirilmesi, bireylerin sosyalleşebileceği alanlar sağlanması ve hatta sadece bireylerin birbirlerini daha sık görmelerinin sağlanmasıyla bile bu samimiyeti oluşturmak mümkün. Bu durumun kurumlar için en büyük faydalarından biri ise personel değişim hızlarındaki düşüş. Çalışmalar resmiyet dışı samimiyet oranı yüksek olan şirketlerin personel devir oranlarının oldukça düşük olduğunu gösteriyor. Çalışanlar kurumlarını sadece işveren olarak algılamanın ötesine geçtiği için kurum ve diğer çalışanlar ile kurulan bağlar bireyleri bulundukları kurumda uzun yıllar geçirmeye teşvik edebiliyor.

Benzer sektördeki kurumlar için personel değişim hızının en fazla olduğu çalışan grubunu ise uzun süreler boyunca stres altında çalışan bireyler oluşturuyor. Samimi ilişkiler, strese ve yaşadıkları zorluklara karşı bireylerin birbirlerine destek olma ihtimallerini yükselterek çalışanların zorluklarla başa çıkabilme becerilerini artırıyor. Bu da çalışan tatminini aynı oranda olumlu etkiliyor. Ancak bu durumun tersi de söz konusu; iş yerindeki bireyler arasında samimiyeti engelleyen öğeler ve olumsuz ilişkiler ise çalışanların zorluklar ile baş edebilme kapasitelerini oldukça düşüyor. Stres karşısında yalnız kalan çalışanlar motivasyon ve bağlılık anlamında büyük kayıplar yaşıyor.

Bu noktada işverenlerin çalışan motivasyonunu korumak ve onlara sosyal bir ortam oluşturmak için atabilecekleri bazı adımlar bulunuyor. Çalışanların oryantasyon sürecinde kişiler arası buzları eritecek oyunlar ve çalışma masaları aralarındaki paravanlara kadar pek çok ufak noktanın birleşimi aslında bu dostluk ambiyansını yaratıyor. Getirisi asla belli olmayan bir yatırım türü olarak insana yatırım konusunda işverenlerin bazen çok küçük dokunuşları bile devasa bir kartopuna dönüşebiliyor; bahsettiğimiz bu dostluk ambiyansı da bunlardan bir tanesi.

Riordan, C.M., Griffeth, R.W. (1995). The opportunity for friendship in the workplace: An underexplored construct. Journal of Business and Psychology, 10, 141-154.

Benzer yazılar

Sizin Aşkınız Hangisi?

Hiç aşık oldunuz mu? Peki aşkın ne anlama geldiğini düşündünüz mü? Aşk ne demek, hadi gelin birlikte bakalım.

Hayatımızdaki Dracula’lar

Sahip olduğunuz enerjiyi tek buluşmada bile içine çekmeyi başaran kişiyi hiç “enerjinizi emen bir vampir” olarak düşündünüz mü?

“Arkadaşım, ben ayrılmak istiyorum”

Her zaman romantik ilişkilerin bitmesinin acısından bahsetsek de bir dostluğun bitmesinin acısı partnerimizle ayrılmaktan çok daha can acıtıcı olabiliyor.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!
The Letter - David Hettinger

Bitmek Bilmeyen Erteleme Döngüsü

İşlerini son ana bırakanlardan mısınız? Yumurta kapıya dayanmadan odaklanıp çalışamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Erteleme davranışının pençesine takılmış olabilirsiniz!
İsimsiz

Güvenli Bağlanmayı Anlatan Türkçe Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan Türkçe şarkıları derledik!
Be With Me- Joseph Lorusso

Aşkın Tanımını Yapmak Mümkün mü?

Kavuşmak, kavuşamamak, birlikte olup bütün dünyaya meydan okumak… Sizce aşk nedir? Böylesine karmaşık bir deneyimin tanımı yapılabilir mi?
Vampire - Edvard Munch

Ait Hissetmenin Özlemini Duyuyor Musunuz?

Ait olma hissine, sahip olduğumuz her ilişki içinde ihtiyaç duyuyoruz. Bu yazımızda aidiyet hissinin yaşamımızdaki yerinden bahsediyoruz.
Brita Grangström - A Jug for the Flowers (Tarihi bilinmiyor)

İş Yerinde Obsesif Kompulsif Bozukluk

Takıntılı düşünceleriniz, tekrar tekrar kontrol ettiğiniz işler veya ritüelleriniz iş hayatınızda büyük problemler yaşamanıza sebep oluyor mu?
Summer Reveries- Claudia Verciani

3-5 Yaş Arası Çocuklarda Sosyo-Duygusal Gelişim

3-5 yaşları arasında çocuğunuzda bağımsızlık, arkadaşlık, farkındalık gibi birçok farklı alanda değişim yaşanır. Bu süreçte neler yaşandığını inceleyelim.

footer