Uzaktan Çalışan Kişileri Mutlu ve Üretken Tutmak İçin 5 İpucu

Yonca Fener

Yonca Fener

Uzaktan Çalışan Kişileri Mutlu ve Üretken Tutmak İçin 5 İpucu

Cape Cod Morning - Edward Hopper

Cape Cod Morning - Edward Hopper

İster tişörtler ve terliklerle ister takım elbiselerle görünsün, uzaktan çalışan ekiplerin iyi bir iletişim kurmaya ve mutlu bir şekilde üretken kalmaya devam etmek için desteğe ihtiyacı oluyor. Bu amaçla uygulanabilecek 5 öneriyi listeledik.
relate-banner

  1. İletişimi bireysel düzeyde de güçlü tutun.
Ekip üyeleri çevrimiçi ortamda çevreleri tarafından dışlanmış hissedebiliyorlar. Kaçırılan bir toplantı daveti veya yanlışlıkla bir e-posta dizisinin dışında kalan biri, ekibin gerçek anlamda bir parçası olmadığıyla ilgili hislere kapılabiliyor. İletişimsel anlamda bağ kurmak, diğer kişinin beden dilini görebildiğimiz ve tüm duyularımızla etkileşime girdiğimiz bir tam vücut deneyimidir. Uzaktan iletişimde bu yönler zayıf kalabiliyor. Bu nedenle güçlü bir bağlantı kurmak için bilinçli bir çaba sarf etmek önemli bir rol oynuyor. Ekip üyelerine özellikle bireysel olarak ulaşın. Kişisel sohbetler başlatın ve sadece gündelik, iş dışı tartışmalar için çevrimiçi bir alan oluşturun. Birbirinizle daha sık ve kişisel olarak iletişim kurmanın yollarını bulun.

  1. Çalışma sisteminde şeffaflık sağlayın.
Gerçek dünyadaki ofislerde şeffaf olan şeyler uzaktan çalışmada belirsiz hale gelebiliyor. Yapılacak iş ve bu süreçte gerekecek konuşmaları paylaşmak için bir online platforma sahip olun. Projelerde çalışacak kişileri ilgili bölüme etiketleyebilmek ve bunu görünür kılmak gibi yöntemlerle bir şeffaf iletişim ağı kurun. Böylece herkes anlık bildirimler alabilir ve daha büyük grupları bağlantının içinde tutabilirsiniz. Böylelikle herkesin aynı anda ofiste olduğu ve her toplantıya katıldığı geleneksel bir iş yeri sisteminin aksine, bazı ekip üyeleri gerektiği zamanlarda gereken işle ilgilenebilir durumda olabiliyor.

  1. Empati gösterin.
Ekip üyelerinin seslerinin duyuluyor olduğunu hissetmeleri kritik önem taşıyor. Bu duyguyu ekiplerinize ve müşterilerinize hissettirebilmek için kendi sorunlarınıza odaklanmak yerine, iş görüşmelerinde veya iş toplantılarında başkalarının neler yaşıyor olabileceğini kontrol edin. Bu küçük etkinin sanal bir dünyada yaptıklarına hayran kalacaksınız.

  1. Anında geri bildirim sağlayın.
Çevrimiçi bir dünyada, yüz yüze çalışmaya göre daha az bilgi akışı bulunuyor. Birbirimize koridorda tesadüfen rastlamıyoruz ya da yemeğe çıkamıyoruz. Yüz ifadelerini görerek durum hakkında fikir sahibi olma yeteneğimiz kısmen kısıtlanıyor. Uzaktan çalışan ekipler söz konusu olduğunda, çalışma hakkında geri bildirim sunmak yerine, görevin yapıldığını gösteren bir kutucuğu işaretlemek çok yaygın bir hal alıyor. Bu teknik zorluğun üstesinden gelmek için, anında geri bildirim sağlamayı amaçlayan gösterge tablolarını kullanın. Her hafta ekibinizin nabzını tutmanıza yardımcı olacak bu tür birçok program mevcut.

  1. Örnek olun.
Liderler, fiziksel ofislerde olduğu kadar sanal bir dünyanın da tonunu belirliyor. Birçok inovasyon türüne ve organizasyon genelinde öğrenmenin gerçekleşmesine izin veriyorlar. Burası kontrol panelleri, proje platformları, sanal organizasyon sistemleri, görüntülü toplantılar ve sanal ekip iletişim sistemlerinden oluşan cesur ve yeni bir dünya halini alıyor. İşletmeyi sanal olarak mümkün kılan tüm teknoloji araçlarının yanı sıra, insanları ve iletişim ihtiyaçlarını kuruluşunuzda ön planda tutmak çok önemli oluyor .

Darley, L. (2020, June 28). Hardly Inspired or Virtually Motivated? Five Tips for Keeping Remote Employees Happy and Productive. Forbes. Retrieved from https://www.forbes.com/sites/forbescoachescouncil/2021/02/09/hardly-inspired-or-virtually-motivated-five-tips-for-keeping-remote-employees-happy-and-productive/?sh=7ce5755c32ab

Benzer yazılar

Her Zaman Mutlu Olmak Zorunda Değiliz!

Her duygunun hayatımızda bir yeri, görevi ve işlevi olsa da en çok mutluluk hakkında konuşuyor ve en çok mutlu hissetmek istiyoruz. Oysa, mutlu hissetmemek de mutlu hissetmek kadar normal.
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Lorraine Christie

Mutlu çiftler aynı zamanda mutluluk saçan ebeveynler midir?

Partneriniz tarafından sevilmek ve partnerinizi sevmek sizi daha mutlu, daha neşeli biri yapıyor ve bu mutluluk bulaşıcı.
Mr and Mrs Andrews - Thomas Gainsborough

Bizim için Anlamlı Bir İşte Çalışıyor Olmak

Bizim için anlamlı bir işe sahip olmamız için amaçlarımızın, değerlerimizin ve zevklerimizin işimizle örtüşüyor olması gerekiyor.
Walk - Marc Chagall

Ayrılık Sonrası Seks

Ayrılma sonrası seksin nedenleri, cinsiyetler arası genel farklılıkları ve etkilerini öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.
Meisje Aan Tafel - Hans Versfelt

Çocukların Ev Ödevlerinde Ebeveynlerin Rolleri

Çocuklar ev ödevlerini bitirmeye karşı isteksiz olabiliyor. Ebeveyn olarak ödev zamanlarında çocuğunuza nasıl destek olabilirsiniz?
Subway Paintings - Devon Rodriguez

Müzik Dinlemek Sizi Daha Zeki Ve Üretken Yapabilir Mi?

Müziğin duygularımız ve motivasyonumuz üzerindeki etkisi kanıtlanmış bir gerçek. Peki müziği üretkenliği arttırmak için kullanmak mümkün mü?
Dış tehdit ve müdahele (bekleniyor) / (In anticipation of ) An External threat and intervention - Eda Gecikmez

İş Yerlerinde Cinsiyet Eşitsizliği - 1

İş yerinde cinsiyet eşitsizliği hala bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Temsil imkanı sağlansa bile kadınlar sorunlarla karşılaşıyorlar.

Çocuğunuzu hem sevip hem de...

Annelik her zaman mutlu anlardan ibaret olmayabiliyor. Sınır koymakta ya da benliğinizi korumakta zorlanıyorsanız yalnız değilsiniz.
Unknown

Pandemide Evden Çalışan Ebeveynler İçin 7 Öneri

Eşiniz ve çocuklarınız bir yanda; işlerin biriktiği bilgisayarınız öbür yanda… Pandemi döneminde ebeveynlik önerilerimiz yazımızda!

footer