Nasıl Daha İyi Sanal Bağlantılar Kurarız?

Yonca Fener

Yonca Fener

Nasıl Daha İyi Sanal Bağlantılar Kurarız?

Coffeelab - Richard van Mensvoort (2019)

Coffeelab - Richard van Mensvoort (2019)

Pandeminin başlamasıyla birlikte evde kalma süremiz oldukça arttı ancak evde yalnızlaşmak ister istemez olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. İşlerimizi evden yürütmek, sosyalleşmeye çalışmak ve pandeminin olumsuz etkilerinden uzaklaşmak için sanal bağlantılar kurmamız gerekiyor. Bu nedenle kişisel ve profesyonel anlamda kuracağımız sanal bağlantılar önem taşıyor. Fakat sanal bağlantılar nasıl kurulur ve bunları uzaktan da olsa nasıl anlamlı kılabiliriz? İşte bazı öneriler:
relate-banner

1- Mümkün olduğunca görüşmelerinizi görüntülü yapın.

İnsanların gözlerinin içine bakmak ve yüzlerini görmek biriyle bağlantı kurmada oldukça önemli bir etken. Bu nedenle aile yemekleri, toplantılar ya da kahve sohbetlerini sanal ortama taşıyarak görüntülü görüşmenin avantajlarını kullanabilirsiniz. Günlük basit anları bu yöntemle paylaşabilir, sevdiğiniz bir dizi ya da filmi sanal platformları kullanarak izleyebilir ve görüntülü görüşme sayesinde bu iletişimi daha güçlü kılabilirsiniz.

2- Gerçekleri kabul edin.

Michigan Üniversitesi İşletme Fakültesi Pozitif Organizasyonlar Merkezi'nin fakülte direktörü Wayne Baker, yaşadığımız süreçte iyi bir liderin insanlara korktuğunu ve endişelendiğini bildirmesinin önemli olduğunu söylüyor. Bu tür duyguları saklamak liderlik rolünü zayıflatmak yerine güçlendiriyor. Pandemi sürecinin ve getirilerinin evrensel ve yaygın bir durum olduğunu kabul ederek yeni duruma uygun stratejiler geliştirmeye odaklanmak gerekiyor.

3- "Nasılsın?" gibi klasik sorularla sınırlı kalmayın.

Michigan Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi ve Psikoloji profesörü olan Jane Dutton, birçok profesyonelin "Nasılsın" gibi klasik soruların önünü açtığı sohbetlerin insanların kendilerini açmalarına yardım etmediğini söylüyor. Bunun yerine "Bu hafta ne gibi sevdiğin aktiviteler yaptın?" gibi insanlar için anlamlı olan ve onlara önemsendiklerini hissettiren sorular yöneltmek faydalı olabiliyor. "Bugün sizin için yolunda giden neler oldu?" gibi olumlu duygulara dikkat çekerek, sonrasında eğer gerekirse olumsuz yaşantılar hakkında konuşma ihtimali oluşturabilirsiniz. Olumsuzlukları kabul ederek günlerin içinde pozitifliği bulma düşüncesiyle dostluk ve bağlantı kurmak kolaylaşıyor.

4- Kendi görüntünüzü kendiniz için gizleyin.

Sanal ortamda daha iyi ilişkiler kurmanın bir diğer yolu, görüntülü görüşmelerde görüntünüzü kendinize gizlemek olabilir. Kendi görüntünüze takılır ya da rahatsız olursanız, karşınızdaki kişiye odaklanmanız zorlaşabiliyor.

5- Tutarlı olun.

Aileniz, arkadaşlarınız ya da profesyonel bağlantılarınızla iletişime geçmek için belli rutinler oluşturmanız ve onlarla tutarlı bir biçimde iletişimde kalmanız bağlantılarınızı güçlendirebiliyor. Her bir konuşma bağlayıcı hissettirmese dahi, bir ritim içeren iletişim tutarlılığı ilişkide samimiyet oluşturuyor ve kişilerin konuşmada daha rahat hissetmesine yardımcı olabiliyor.

Bridges, F. (2021, February 9). How To Built Better Virtual Connections. Forbes. Retrieved from https://www.forbes.com/sites/francesbridges/2020/06/28/how-to-build-better-virtual-connections/?sh=4e6f4bd82c0f

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.

“Her şey yolunda gidiyor, mutlaka kötü bir şey olmalı!”

Yaz Yaklaşırken: Duygusal Yeme Nedir?

Sağlıklı kiloya kavuşamamamızın nedeni nasıl yediğimizden öte neden yediğimizde saklıysa?

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?

Olgun Bir İlişkiye Nasıl Sahip Olurum?

İlişkinizin ne kadar olgun olduğunu merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın!

Duygularımızla ilgili öğrendiğimizi unutmamız gereken 7 şey

Duygularımız söz konusu olduğunda bazı hatalı düşüncelere sahip olabiliyoruz. Bu düşünceleri, doğru ve bize iyi gelecek düşüncelerle değiştirmek mümkün! Buyrun yazımıza…

Yoğun Hissedilen Duygularla Nasıl Baş Edilebilir?

Yoğun duygular aniden zihninize üşüşünce durup kendi içsel kaynaklarınıza göz atmaya ne dersiniz?
The Letter - David Hettinger

Bitmek Bilmeyen Erteleme Döngüsü

İşlerini son ana bırakanlardan mısınız? Yumurta kapıya dayanmadan odaklanıp çalışamadığınızı mı düşünüyorsunuz? Erteleme davranışının pençesine takılmış olabilirsiniz!

Duygu Yüklü Konuşmalarda Ara Verme İhtiyacı Duyuyor Musunuz?

Zor bir konuşma esnasında molaya ihtiyacımız olabilir. Peki bunu karşımızdakine nasıl söylemeli?
burn with desire - Billy Dinh (2020)

Terapiye Gitmeniz Gerektiğini Gösteren 9 İşaret

Terapiye gitmeli miyim? Ne zaman terapiye başlamalıyım? Bu soruları bazen hepimiz kendimize soruyoruz. Cevap bulmanıza yardımcı olacak işaretleri yazdık!

footer