Egzersiz Fotoğrafları Paylaşmak Ne Anlama Geliyor?

kategori

Yakın İlişkiler

Egzersiz Fotoğrafları Paylaşmak Ne Anlama Geliyor?

Geçtiğimiz ay yayınlanan yeni bir araştırmaya göre sosyal medyada gördüğümüz, spor sırasında veya hemen sonrasında çekilmiş fotoğraflar bunları paylaşan kişiler hakkında önemli ipuçları veriyor.

Araştırmaya göre, kişiler kendilerini daha az çekici hissettiklerinde ama bir yandan da bir partner bulma isteklerinin yüksek olduğu anlarda bu tarz fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmaya daha meyilli oluyorlar. Bunun yanı sıra, bu fotoğrafları paylaşan kişiler fotoğraflarının özellikle de potansiyel partnerleri tarafından fark edildiğinden emin olmak istiyorlar. Ancak ne yazık ki araştırma bulgularına göre bu fotoğraflar kişilerde istenen etkiyi bırakmayabiliyor. Fotoğrafları gören kişiler, fotoğrafı paylaşan kişileri "kendini beğenmiş" olarak nitelendirebiliyorlar ve bu da istenen etkinin tam tersinin oluşmasına sebep olabiliyor. Fakat belirtmekte fayda var; spor yapıldığı mesajını veren daha "alçakgönüllü" ve dürüst fotoğraflar insanlar tarafından daha çekici bulunuyor.relate-banner

Vandenbroele, J., Van Kerckhove, A., & Geuens, M. (2020). If you work it, flaunt it: Conspicuous displays of exercise efforts increase mate value. Journal of Business Research, 120, 586-598.

Benzer yazılar

Mary Cassatt - Summertime

FOMO: Bir Şeyleri Kaçırma Korkusu

Arkadaşlarımızın davet edilmediğimiz buluşmalardan fotoğraflarını görmek ya da işsizken bir arkadaşımızın işe başladığını görmek… Bunlar içine korku salıyor mu? Eğer evetse FOMO’dan muzdarip olabilirsin!

İlişkide Sosyal Medyayı Nereye Koymak Gerek?

Sosyal medyanın ilişkilerde oynadığı rolü göz ardı etmemek gerekiyor. Peki sosyal medya konusunu daha sağlıklı yönetebilmemiz için neler yapmalı?
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Modern Loneliness - Lionel Le Jeune

Çevrimiçi Arkadaşlıklarda Güven İlişkisi

Çevrimiçi ilişkiler eskisinden çok daha gündemimizde. Sanal ortamda kurulan arkadaşlıklar, yüz yüze arkadaşlıklar gibi güven verir mi?
Carl Little

Ergenlikte Spor Yapmanın Mental Sağlığa Etkileri

Ergenlik döneminde spor yapmak kişileri mental açıdan nasıl etkiliyor? Kız çocukları depresyona daha mı meyilli?

İlişkinizde Yakınlık ve Tutkuyu Artırmak Üzerine Öneriler

İlişkinizdeki yakınlık ve tutkuyu artırabilecek bazı egzersizleri derledik! Partnerinizle bu egzersizleri denemeye başladığınızda ilişkinizde neler olacağını gözlemlemeye ne dersiniz?

Sosyal Medya Beden Algımızı Etkiliyor

Sosyal medyada gördüğümüz standardize edilmiş beden algısı, kendimizle olan ilişkimizi olumsuz etkiliyor. Bu etkileme biçimi ne yazık ki duygu düzenlememizi ve kendimize karşı olan memnuniyetimizi de kapsıyor.
Shy- Sir Lawrence Alma Tadema

Partnerlerin Sorun Çözme Becerilerinin İlişkiye Etkileri

Tartışmalar sağlıklı bir şekilde çözülemediği zaman ilişkiye zarar verebiliyor. Sorun çözme becerilerimiz bu süreci nasıl etkiliyor?
Father and Son Talk - Vickie Wade

Çocuklar İçin Ahlak Felsefesi Egzersizi

Çocukların felsefi tartışmalarla kavramları sorgulaması onların düşünce sürecini geliştiriyor. Bu yazımızda da bir ahlak felsefesi egzersizi sunuyoruz!

Dokunmak, kaygılı bağlananlara iyi geliyor.

Bir dokunuşun içinizi sıcacık yaptığı oldu mu hiç? Dokunmak ve dokunulmak, en çok da kaygılı bağlanan kişilere iyi geliyor.

footer