İyilik Yap, Mutluluk Bul, İyilik Kazansın!

kategori

Yakın İlişkiler

İyilik Yap, Mutluluk Bul, İyilik Kazansın!

Başkalarına iyilik yapmanın insanlar üzerinde ne gibi etkileri olduğunu biliyor muydunuz? Örneğin, iyilik yaparak daha uzun ve sağlıklı yaşayabilirsiniz. Bu konuda yapılan bir araştırma, etrafındaki insanlara düzenli olarak yardımcı olan kişilerin bunu yapmayan kişilere kıyasla daha uzun yaşadıkları sonucuna ulaşıyor. Başka bir araştırma ise iyilik yapan insanların yaşamdan aldıkları memnuniyetin arttığını gösteriyor.

Peki bağış yaparak da mutluluğunuzu artırabileceğinizi biliyor musunuz? Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre kişilerin mutluluğu kendi kazançlarına değil, başkalarına bu kazançla ne kadar yardımcı olabildiklerine bağlı. Bir sivil toplum kuruluşuna bağışta bulunmak kişiye kendisi için para harcamaktan çok daha fazla mutluluk veriyor.relate-banner

Poulin, M. J., Brown, S. L., Dillard, A. J., & Smith, D. M. (2013). Giving to others and the association between stress and mortality. American Journal of Public Health, 103(9), 1649-1655.
Dunn, E. W., Aknin, L. B., & Norton, M. I. (2008). Spending money on others promotes happiness. Science, 319(5870), 1687-1688.

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Lionel Le Jeune - Indian Summer

Daha Motive Hissetmeniz Mümkün!

Uzun süredir motivasyonsuz ve amaçsız hissediyor, günlerinizin durağan ve birbirinin aynısı gibi geçtiğini düşünüyorsanız languishing yaşıyor olabilirsiniz.

Her Zaman Mutlu Olmak Zorunda Değiliz!

Her duygunun hayatımızda bir yeri, görevi ve işlevi olsa da en çok mutluluk hakkında konuşuyor ve en çok mutlu hissetmek istiyoruz. Oysa, mutlu hissetmemek de mutlu hissetmek kadar normal.
Deseos - William Sergeant Kendall (1892)

Destek İstemekte Neden Bu Kadar Zorlanıyoruz?

Destek almak zayıflık mıdır? Profesyonel destek alırsak toplumdan dışlanır mıyız? Kimlerden destek isteriz? Ya aradığımız desteği alamazsak?
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Lorraine Christie

Mutlu çiftler aynı zamanda mutluluk saçan ebeveynler midir?

Partneriniz tarafından sevilmek ve partnerinizi sevmek sizi daha mutlu, daha neşeli biri yapıyor ve bu mutluluk bulaşıcı.
Mr and Mrs Andrews - Thomas Gainsborough

Bizim için Anlamlı Bir İşte Çalışıyor Olmak

Bizim için anlamlı bir işe sahip olmamız için amaçlarımızın, değerlerimizin ve zevklerimizin işimizle örtüşüyor olması gerekiyor.
The Agony in the Garden - Gauguin (1889)

Hayatta Kalanın Hissettiği Suçluluk Duygusu

Geride kalan,
Sisters - Kenneth Blom

Prososyal Davranış Romantik İlişkileri Nasıl Etkiler?

Size hiçbir faydası olmasa da birine yardım ettiğiniz oluyor mu? Olumlu sosyal davranışlarda bulunmak romantik ilişkilerimizi etkiliyor.

Kızım sen benim gibi olma!

Anneleri okuma yazma bilmeyen kadınlar, kız çocuklarının eğitimini nasıl teşvik ediyorlar?

footer