Partnerinizin Ruh Hali Değişikliklerine Karşı Fazla Hassas Mısınız?

kategori

Yakın İlişkiler

Partnerinizin Ruh Hali Değişikliklerine Karşı Fazla Hassas Mısınız?

Duygusal olarak dengesiz bir ortamda yetişmiş insanlar partnerlerinin ruh hallerine karşı aşırı hassasiyet gösterebiliyorlar.

  • Partnerinizin zor bir gün geçirdiğini bildiğinizde kendinizi kaygılı hissediyor olabilirsiniz.
  • Partnerinizin yaşadığı sıkıntıyı "sihirli bir güç ile" geçirmeye çalışmak ve ona iyi gelmek için üzerinizde bir mecburiyet hissedebilirsiniz.
  • Partneriniz kendini kötü hissederken bunun sıklıkla sizin yaptığınız bir şeyle ilgili olup olmadığını merak edebilirsiniz.
  • Partnerinizin yüz ifadesi değiştiğinde bundan sizin sorumlu olduğunuzu düşünebilirsiniz.
  • Partneriniz herhangi bir sebepten kendini geri çektiğinde bunun sebebinin yine sizinle ilgili olma ihtimalinden dolayı kaygılanabilirsiniz.


Ancak durum böyle olduğunda kendi duygularınıza odaklanmaktan ziyade dikkatinizi sizin haricinizdeki, yani kontrolünüzün dışındaki durumlara vermiş oluyorsunuz. Bu nedenle kendinizi kaygılı hissettiğiniz anlarda dikkatinizi kendi ihtiyaçlarınıza çevirmek iyi bir çözüm olabilir.relate-banner

Bu yazı @psychotherapy.central adlı hesabın "You Might Be Overly Sensitive to Your Partner's Moods If You Grew up in an Emotionally Unstable Environment" adlı gönderisinden derlenerek hazırlanmıştır.

Benzer yazılar

Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

İkinci Kez Aşık Olmanın Bize Getirdikleri

Her aşk hikayesi farklı olsa da aşkı yeniden bulma deneyimlerimizdeki çoğu süreç ortak. Bunlardan dördünü sizin için listeledik!

Kaygı Flört Etmemize Engel Değil

Yüksek düzeyde kaygıya veya kaygılı bağlanma stiline sahip olmak zaman zaman kendimizi sabote etmemize ve geçmişteki olumsuz deneyimlerimize saplanıp kalmamıza sebep olabiliyor. Peki kendimizi sabote etme halinin üstesinden gelmek için neler yapabiliriz?

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!

Yoğun Hissedilen Duygularla Nasıl Baş Edilebilir?

Yoğun duygular aniden zihninize üşüşünce durup kendi içsel kaynaklarınıza göz atmaya ne dersiniz?

“Sanki aramıza bir duvar örüldü, şimdi ne yapmalı?”

Bazen romantik partnerlerin arasına duygusal bir mesafe girebiliyor. Bu durumun işaretlerini ve bu durumla nasıl başa çıkılabileceğini sizin için derledik.
Deseos - William Sergeant Kendall (1892)

Destek İstemekte Neden Bu Kadar Zorlanıyoruz?

Destek almak zayıflık mıdır? Profesyonel destek alırsak toplumdan dışlanır mıyız? Kimlerden destek isteriz? Ya aradığımız desteği alamazsak?

footer