Sağlıksız Bir İlişkinin 11 İşareti

kategori

Yakın İlişkiler

Sağlıksız Bir İlişkinin 11 İşareti

Bazen bir ilişkinin içerisindeyken doğruyla yanlışı birbirinden ayırt etmekte zorlanabiliyoruz. Böyle durumlarda ilişkimizin sağlıklı olup olmadığını anlamak da güçleşiyor.

Eğer,

  • İhtiyaçlarınızı ve hislerinizi dile getiremediğiniz,
  • Görmezden gelmeye çalıştığınız bir huzursuzluk hissettiğiniz,
  • Özgünlüğünüzü feda ettiğiniz,
  • Dışarıdan gelecek eleştirilerden korktuğunuz için ilişkinizle ilgili bazı noktaları sakladığınız,
  • Sıklıkla kaygılı hissettiğiniz,
  • Duygusal olarak keskin dalgalanmalar yaşadığınız,
  • Sürekli partnerinizin ileride değişeceğine inanmak istediğiniz,
  • Duygusal olarak güvende hissetmediğiniz,
  • Ailenizin ve arkadaşlarınızın ilişkinizle ilgili endişelerininin olduğu,
  • Yargılanmış hissettiğiniz ve kendinizden sürekli şüphe duyduğunuz,
  • Duygusal, finansal veya cinsel sınırlarınıza saygı duyulmadığı
bir ilişkiden söz ediyorsak, saydıklarımız sizin için sağlıksız bir ilişkide olabileceğinize dair ipuçları olabilir.relate-banner

Bu yazı @psych_today isimli hesabın “11 Signs of an Unhealthy Relationship” isimli gönderisinden derlenmiştir.

Benzer yazılar

Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Ron Hicks

Tartışsak da Beraberiz

Hiç tartışılmayan bir ilişki güzel olurdu, öyle değil mi? Aslında tam olarak öyle değil. Tartışmalar sağlıklı yapıldığında ilişkimize çok iyi geliyor. Gelin birlikte bakalım.

İkinci Kez Aşık Olmanın Bize Getirdikleri

Her aşk hikayesi farklı olsa da aşkı yeniden bulma deneyimlerimizdeki çoğu süreç ortak. Bunlardan dördünü sizin için listeledik!

Ailemizle Siyaset Konuşmanın Sağlıklı Bir Yolu Var Mı?

Siyasi görüşlerimiz her zaman sevdiklerimizin düşünceleriyle aynı olmayabilir ve bu konuda tartışabiliriz elbette. Ancak siyaset konuşmalarını aile ilişkilerimize zarar vermeden nasıl gerçekleştiririz?

Acilen Sevgili Aranıyor!

Online dating uygulamalardan tanıştığımız kişileri çok hızlı bir şekilde tanıyıp ardından hemen buluştuğumuz bu dönemin artıları ve eksileri neler olabilir?

Kalıcı İlişkilerin Temel Özellikleri

Kalıcı romantik ilişkiler ve arkadaşlıklar kurmak imkânsız değil! İşte kalıcı ve sağlıklı romantik ilişkilerin ve arkadaşlıkların en önemli 5 özelliği.

Bu Ne Biçim Özür?

Bazen partnerimiz bizden özür dilediğinde ya da biz ondan özür dilediğimizde “Bu ne biçim özür!” diye karşılık alabiliyor ya da verebiliyoruz. Bunu işitmemenin ya da söylememenin bir yolu ise ilişkinizdeki farklı özür dileme biçimlerini bilmek ve bunlara hakim olarak özür dilemekten geçiyor.

Cinsellik Nasıl Planlanmalı?

Cinselliği nasıl planlayabiliriz? Cinselliğin planlanması zannettiğimiz gibi cinselliğin spontaneliğini bozan bir durum olmayabilir mi?

Cinsellik Neden Planlanmalı?

İki taraf da cinselliğin devam etmesine istekliyse işlerin şansa bırakılmaması ve cinselliğin planlanması ilişki kalitesinin devamlılığı açısından alınabilecek olumlu bir aksiyon oluyor.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!

footer