İlişkide Sosyal Medyayı Nereye Koymak Gerek?

kategori

Yakın İlişkiler

İlişkide Sosyal Medyayı Nereye Koymak Gerek?

Telefonlarımızda geçirdiğimiz vaktin anlamlı bir şekilde arttığı bu dönemde, sosyal medyanın ilişkimizde oynadığı rolü de sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmek gerekiyor. Zira bu konuda yaşanan anlaşmazlıklar ya da iletişimsizlikler ilişkiye zarar verebiliyor.

Bu konuyu daha iyi yönetebilmek için sizin de ilişkinizde yapabileceğiniz şeyler var:

  • Sosyal medya olmadan da kaliteli zaman geçirebilmenin yöntemlerini keşfetmek (kutu oyunları güzel bir fikir olabilir!)

  • Buluşmalarınızda telefonla uğraşmadığınız belli zaman aralıkları belirlemek

  • Sosyal medya kullanımınız ve paylaşımlarınızla ilgili ortak ya da önceden üzerine anlaşılmış kararlar almak (örneğin, partneriniz bir ilişkide olduğunuzun bilinmesini istiyor mu, birbirinizin arkadaşlarını ya da aile bireylerini takipçi listenize ekleme konusunda neler düşünüyorsunuz gibi)

  • Partneriniz hakkında ya da onu içeren bir paylaşımda bulunmadan önce partnerinizle paylaşım hakkında teyitleşmek

  • Stalk benzeri davranışlardan uzak durmak

  • Birbirinizin ihtiyaçlarına saygı göstermek ve anlaşamadığınız durumlarda aksi kanıtlanmadıkça birbirinizin iyi niyetine güvenmek

relate-banner

Bu gönderi @gottmaninstitute adlı hesabın “How to Navigate Social Media as a Couple” adlı gönderisinden düzenlenmiştir.

Benzer yazılar

Mary Cassatt - Summertime

FOMO: Bir Şeyleri Kaçırma Korkusu

Arkadaşlarımızın davet edilmediğimiz buluşmalardan fotoğraflarını görmek ya da işsizken bir arkadaşımızın işe başladığını görmek… Bunlar içine korku salıyor mu? Eğer evetse FOMO’dan muzdarip olabilirsin!

İlişkide Sosyal Medyayı Nereye Koymak Gerek?

Sosyal medyanın ilişkilerde oynadığı rolü göz ardı etmemek gerekiyor. Peki sosyal medya konusunu daha sağlıklı yönetebilmemiz için neler yapmalı?
Carol in Love - Orchidof Antinous

Seks Bağımlılığı

Aktif bir cinsel hayat seks bağımlılığı anlamına gelmiyor. Dikkat edilmesi gereken nokta: Cinsel hayat sosyal hayatı olumsuz etkiliyor mu?
Modern Loneliness - Lionel Le Jeune

Çevrimiçi Arkadaşlıklarda Güven İlişkisi

Çevrimiçi ilişkiler eskisinden çok daha gündemimizde. Sanal ortamda kurulan arkadaşlıklar, yüz yüze arkadaşlıklar gibi güven verir mi?
Memories Smell Like Flowers - Ivan Alifan

Çekici Olmanın Kokumuzla Bir İlgisi Var!

Daha önce birilerini yalnızca kokusu sebebiyle çekici bulduğunuzu hissettiniz mi? Nedenini bu yazıdan öğrenebilirsiniz!

Sosyal Medya Beden Algımızı Etkiliyor

Sosyal medyada gördüğümüz standardize edilmiş beden algısı, kendimizle olan ilişkimizi olumsuz etkiliyor. Bu etkileme biçimi ne yazık ki duygu düzenlememizi ve kendimize karşı olan memnuniyetimizi de kapsıyor.
Unknown

1-3 Yaşındaki Çocuklarda Dil Gelişimi

"Çocuklar ilk ne zaman konuşmaya başlarlar?" ve "Çocuğunuzun hala konuşmaya başlamamış olması normal mi?" gibi soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz!

Sosyal medyadaki çekici adaylar ilişkiyi nasıl etkiliyor?

Sosyal medya alternatif partnerlerin varlığını kimi zaman adeta gözümüze sokuyor. Peki bu durum ilişkimizi nasıl etkiliyor?
Dış tehdit ve müdahele (bekleniyor) / (In anticipation of ) An External threat and intervention - Eda Gecikmez

İş Yerlerinde Cinsiyet Eşitsizliği - 1

İş yerinde cinsiyet eşitsizliği hala bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Temsil imkanı sağlansa bile kadınlar sorunlarla karşılaşıyorlar.

Partnerimizin sosyal medyasını neden takip ediyoruz?

Partnerlerimizin sosyal medya hesaplarında ne paylaştığını neden durmadan kontrol ederiz? Çalışmalar bu konuda ne diyor?

footer