Duygularımızla İlgili Öğrendiğimizi Unutmamız Gereken 7 Şey

kategori

Yakın İlişkiler

Duygularımızla İlgili Öğrendiğimizi Unutmamız Gereken 7 Şey



Duygular hayatın önemli bir parçası olmakla birlikte sağlıklı ve mutlu ilişkiler için de elzem. Duygusal zekamızın gelişmesi bugüne dek duygularımıza dair öğrendiğimiz, duygularımızı damgalayan ve değersiz kılan şeylerin yanlış olduğunu hatırlamaktan geçiyor. Sizin için duygularımıza dair sahip olduğumuz en yaygın 7 yanlış ifadeyi listeledik.

  1. Bu durumda hissedilecek doğru duygu …..’tir!

Nasıl hissettiğimiz yalnızca nasıl hissettiğimizi tanımlar. Duygular, yaşamış olduğumuz deneyimlerimizden beslenerek şekillenir. Yani, aynı durumu iki kişi aynı şekilde tecrübe etmez. Bu nedenle duygularımız farklı olabilir ve farklı olması da doğaldır. Dolayısıyla, herhangi bir durum için hissedilecek doğru bir duygu yoktur.

  1. Duygular dramatiktir.

Duygularımızın olması, bizi insan yapan şeylerden biri. Duygularını açıkça ifade eden kişiler genellikle dramatik olarak yaftalanabiliyorlar. Bu davranışın altında damgalama ve duyarsızlık yatabiliyor, çünkü duygularımıza izin vermek aslında yapıcı ve iyileştirici bir etkiye sahip.

  1. Bazı duygular kötüdür.

Tüm duyguların bir amacı bulunuyor. Bazılarını hissetmek diğerlerine kıyasla hem tecrübe etmesi hem de sosyal açıdan kabul etmesi daha kolay duygular oluyor. Fakat; kaygı, öfke, üzüntü ya da kıskançlık gibi bazı duyguların bize ve çevremize huzursuzluk hissettirmesi bu duyguları kötü yapmıyor. Bu duygular da hissetmiş olduğumuz makul şeyleri temsil ediyorlar.

  1. Duygular taşıdığımız yüklerdir.

Hassasiyet, sağlıklı ve güvenli ilişkilerde kurduğumuz bağları derinleştiriyor. Duygularımızı paylaşmak, onları karşımızdaki kişinin sırtına yüklemekten ziyade o kişiye duygu dünyamızı açabilmemizi ve onun bizi daha iyi anlamasını sağlıyor. Daha açık olmak ve daha iyi anlaşıldığımızı düşünmek de ilişkimizi olumlu etkiliyor.

  1. Kaçınmak veya bastırmak duygulardan kurtulmayı sağlar.

Duygularımızdan kaçınmak için ne kadar çaba göstersek de onlar gün yüzüne çıkmanın bir yolunu buluyorlar. Duygularımıza sağlıklı bir şekilde izin vermek ve onları düzenleyebilmek, hem yaşamımızda hem de ilişkilerimizde olumlu sonuçlar doğuruyor.

  1. Duygular her zaman doğruyu söyler.

Duygularımız her zaman meşru olsa da her zaman mantıklı ve gerekçeli olmayabiliyorlar. Bizim için hassas olan bazı konularda, doğal olarak, duygusal tepkilerimiz daha yoğun olabiliyor. Böyle durumlarda duygularımızın bize söylediği her şey gerçeği yansıtmayabiliyor.

  1. Mantık, duygulardan daha önemlidir.

Sağlıklı ve dengeli düşünmek, duygularımızın ve mantığımızın aktif olarak rol almasını gerektirir. Yani, mantık ve duygular karşılaştırıldığında ikisinden birinin daha önemli olması gibi bir durum söz konusu değildir. Doğru kararlar vermek için ikisine birden ihtiyacımız var!relate-banner

Kaynak: Bu gönderi @mindmatterswithdiv adlı hesabın “10 things to unlearn about your emotions to better your well-being and relationships” isimli gönderisinden uyarlanmıştır.

Benzer yazılar

Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Sahara Novotna - Willing To Take Risks

Riskten Kaçınmanın Riski: Konfor Alanlarımız

Siz de konfor alanınızdan çıkmakta zorlanıyor ve bir türlü risk alamıyorsanız bu yazıdan ilham alabilirsiniz!

Mezun Oluyorum. Peki Ya Sonra?

Gelin mezuniyet kaygısı ile nasıl başa çıkabileceğimize göz atalım.

Kaygı Flört Etmemize Engel Değil

Yüksek düzeyde kaygıya veya kaygılı bağlanma stiline sahip olmak zaman zaman kendimizi sabote etmemize ve geçmişteki olumsuz deneyimlerimize saplanıp kalmamıza sebep olabiliyor. Peki kendimizi sabote etme halinin üstesinden gelmek için neler yapabiliriz?

Kaygı Kaynaklı Olabilecek 8 Davranış

Hepimizin geçmiş deneyimlerinden ötürü geliştirdiği ve bazen başkalarına tuhaf gelen davranışları olabiliyor. İşte kaygı kaynaklı olabilecek sekiz davranış!

“Her şey yolunda gidiyor, mutlaka kötü bir şey olmalı!”

Yaz Yaklaşırken: Duygusal Yeme Nedir?

Sağlıklı kiloya kavuşamamamızın nedeni nasıl yediğimizden öte neden yediğimizde saklıysa?

Kontrol Edemediklerimizden Misiniz?

Kontrolümüz dışında olan dört durumdan ve bu durumlara nasıl yaklaşmamız gerektiğinden bahsettik.

Olgun Bir İlişkiye Nasıl Sahip Olurum?

İlişkinizin ne kadar olgun olduğunu merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın!

Duygularımızla ilgili öğrendiğimizi unutmamız gereken 7 şey

Duygularımız söz konusu olduğunda bazı hatalı düşüncelere sahip olabiliyoruz. Bu düşünceleri, doğru ve bize iyi gelecek düşüncelerle değiştirmek mümkün! Buyrun yazımıza…

footer