Ayrı Dünyaların İnsanı Mıyız?

kategori

Yakın İlişkiler

Ayrı Dünyaların İnsanı Mıyız?

İlk insanlardan bu zamana, her toplumda ve koşulda var olmaya devam eden aşk, çoğumuzun yaşamının bir döneminde yaşadığı ya da yaşamaya dair bir bekleyiş içerisinde olduğu duygusal bir durum. Peki kime âşık oluyoruz? Çoğu zaman bu sorunun cevabı olarak aklımıza fiziksel olarak yakın olduğumuz insanlar gelebiliyor. Bu yakınlık sınıfta, işte ya da oturduğumuz mahallede oluşabiliyor. Genellikle benzer yerlerde bulunduğumuz insanlarla benzer kültürel özelliklere ve benzer dini inanışlara sahip oluyor, benzer bir dilden konuşuyoruz. Peki günümüz dünyasında bu şekilde aşık olmak mümkün mü?

Göçlerin artmasıyla birlikte çevremizdeki insanların farklı kültürlerden hatta belki ülkelerden geldiğini görebiliyoruz. Hatta belki de bu denklemdeki göç eden kişi biz oluyoruz ve kendimizi tamamen farklı bir kültürün içerisinde bulabiliyoruz. Hal böyleyken âşık olduğumuz insanların da bizden farklı kültürlerden gelmesi kaçınılmaz oluyor. Farklı kültürden birine âşık olmanın çok besleyici yönleri olduğu gibi zorlayıcı yönleri de olabiliyor. İşte bu zorlayıcı yönlerden birkaçı:

Eğer uluslararası bir aşkın içindeysek dil engeli bizim için kaçınılmaz bir zorluk olabilir. Partnerimizi gerçek anlamda anlamak, iletişim sorunlarımızı en aza indirmek ve sahip olduğumuz ilişkiyi iyileştirmek için partnerimizle ortak bir dile sahip olmamız oldukça önemli. Bir yandan da partnerimiz sayesinde yeni bir dil öğrenmek hem kendimiz hem de kariyerimiz için epey avantajlı olacaktır.

Kültürel farklılıklar yaşam tarzımızı, değerlerimizi ve kendimize koyduğumuz hedefleri başkalarından farklı kılabiliyor ve hayatlarımızı şekillendiriyor. Partnerimizin geldiği kültürü bilmek birçok konuda ortak paydada buluşmamıza yardımcı olabilir. Örneğin, partnerimizin içerisinde yetiştiği kültürde sık görülen inanış, adet, özel gün ve yemekler gibi özellikler hakkında bilgi sahibi olmak bizi onun hassas olduğu konulara dair bilgilendirebiliyor. Benzerlikleri olduğu kadar farklılıkları da paylaşmak ve olduğu gibi kabul etmek güçlü ve sağlıklı bir ilişki kurmak için ihtiyaç duyduğumuz en önemli şeylerden.

Partnerimizin başka bir ülkede olması durumunda ortaya çıkabilecek bir diğer durum ise saat farkı. Uluslararası çiftlerin aralarındaki mesafe bağ kurmalarını zorlaştırabiliyor. Ancak her iki tarafın da düzenli bir şekilde iletişim kurabilmek için gerçekçi bir program yapması arayı kapatmaya ve fiziksel engelleri aşmaya yardımcı olabiliyor.

Farklı kültürden biriyle ilişkide olduğumuzda kendimize zaman zaman “Biz ayrı dünyaların insanları mıyız?” sorusunu sorabiliriz. Ama bu soruyu aynı kültürden gelen çiftlerin de sorması gayet mümkün. Özetle, farklılıklarımızın bizi biz yapan şeyler olduğunu ve farklı kültürlerden gelmenin sağlıklı bir ilişki sürdürmeye engel olmadığını unutmamamız gerekiyor.relate-banner

https://theinternationalpsychologyclinic.com/in-love-with-a-foreigner-10-tips-on-how-to-make-your-multicultural-relationship-work/In Love with a Foreigner? 10 Tips on How to Make Your Multicultural Relationship Work, The International Psychological Clinic

Benzer yazılar

Winslow Homer – On the Stile

Romantik İlişkilerde Takım Olabilmek: Ortak Hedefler

Aşk ve uyum mutlu bir romantik ilişki için önemli olsa da ortak ilişki hedefleri belirlemek, güçlü ve sürdürülebilir bir ilişkiye sahip olmamızda önemli bir rol oynuyor.
Domenico Ronca – Jealousy

Kıskançlık romantik ilişkiler için sağlıklı olabilir mi?

Kıskançlık doğru zamanda ortaya çıktığında ve doğru yönetildiğinde romantik ilişkilerimizdeki tatmini, güveni ve bağlılığı artırabiliyor.
Muhammad Suleman - Souls of Sunshine

Kendimizle ilişkimiz romantik ilişki memnuniyetimizi olumlu etkiliyor!

Öz şefkat, duygusal zeka ve farkındalık gibi kendimizle olan ilişkimize dair kavramlar romantik ilişki memnuniyetimize etki edebiliyor.
Raımundo de Madrazo y Garreta, Masqueraders

“Hadi Beni Güldür Biraz!”

Araştırmalar mizahın partner seçiminde yer alan faktörlerden biri olduğunu gösteriyor. İyi bir mizah anlayışına sahip olmak, insanları daha çekici kılıyor
Lionel Le Jeune - Indian Summer

Daha Motive Hissetmeniz Mümkün!

Uzun süredir motivasyonsuz ve amaçsız hissediyor, günlerinizin durağan ve birbirinin aynısı gibi geçtiğini düşünüyorsanız languishing yaşıyor olabilirsiniz.
Mary Cassatt - Summertime

FOMO: Bir Şeyleri Kaçırma Korkusu

Arkadaşlarımızın davet edilmediğimiz buluşmalardan fotoğraflarını görmek ya da işsizken bir arkadaşımızın işe başladığını görmek… Bunlar içine korku salıyor mu? Eğer evetse FOMO’dan muzdarip olabilirsin!
Sahara Novotna - Willing To Take Risks

Riskten Kaçınmanın Riski: Konfor Alanlarımız

Siz de konfor alanınızdan çıkmakta zorlanıyor ve bir türlü risk alamıyorsanız bu yazıdan ilham alabilirsiniz!
Munch - Seated Male Nude in the Forest

Partnerler Arasındaki Cinsel İstek Farklılığı İlişkinin Sonu mu?

Partnerlerin cinsel istek seviyeleri farklı olursa bu durum ayrılıkla sonlanmak zorunda mı? Yoksa bir çözüm yolu bulunabilir mi? Cevapları yazımızda!

İlişkilerdeki 4 Alarm Verici İşaret

Romantik ilişkilerimizde büyük sorunlar baş göstermeden önce genellikle bize küçük ve gizli bazı uyarı işaretleri veriyorlar. Bu işaretler hakkında farkındalık kazanmak hem sağlığımızı korumamıza hem de daha olumlu ilişkilere adım atmamıza yardımcı olabilir.

“Ve Sonsuza Dek Mutlu Yaşadılar…”

Bir ilişkiye, çoğu zaman “sonsuza dek mutlu yaşamak” gibi beklentilerle başlarız. Ancak bu beklentiler karşılanmayınca hayal kırıklığına uğrayıp öfkelenir, hatta belki bazen o ilişkide olmaktan pişmanlık bile duyarız.

footer