Doğum Sonrası Obsesif Kompulsif Bozukluk

Yonca Fener

Yonca Fener

Doğum Sonrası Obsesif Kompulsif Bozukluk

From Featured Paintings

From Featured Paintings

Obsesif-kompulsif bozukluk (OKB), insanların tekrarlayan ya da istenmeyen düşüncelere, veya takıntılara sahip oldukları ve bu durumun yol açtığı kaygıdan kurtulmak adına tekrarlanan davranışları gerçekleştirmeye zorunlu hisssettikleri bir psikolojik bozukluk olarak tanımlanıyor.
relate-banner

Stres, obsesif kompulsif bozukluğun en iyi bilinen tetikleyicilerinden biri oluyor. Yeni anne olmak, getirdiği tüm koşullar ve hormonların da etkisiyle stresli bir boyuta ulaşabiliyor. Bu stresin etkisiyle doğum sonrasında annelerde obsesif kompulsif bozukluk ortaya çıkabiliyor.

Doğum sonrası obsesif kompulsif bozukluk, her annenin deneyimleyebileceği bir durum. Araştırmalar, OKB

Asha, D. (2020, Feb 18). Postpartum OCD: When Moms Are Afraid of Their Thoughts. Parents. Retrieved from: https://www.parents.com/parenting/moms/healthy-mom/giving-birth-gave-me-ocd/

Benzer yazılar

Wrapped In Love - Amanda Greavette (2016)

Çocuk Sahibi Olmak Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Çocuk dünyaya getirmek çoğunlukla kendi tercihimiz olsa da ilişki memnuniyetini, ebeveynlerin bireysel iyilik hallerini ve hayat düzenlerini oldukça etkiliyor.
Brita Grangström - A Jug for the Flowers (Tarihi bilinmiyor)

İş Yerinde Obsesif Kompulsif Bozukluk

Takıntılı düşünceleriniz, tekrar tekrar kontrol ettiğiniz işler veya ritüelleriniz iş hayatınızda büyük problemler yaşamanıza sebep oluyor mu?
Two Friends - Salman Toor

Bir Taraf Her Zaman Daha mı Çok Sever?

İki taraf da eşit sevebilir, kıskanabilir ve sevgi gösterebilir mi? Daha çok sevilmek mi daha çok sevmek mi iyi? Bağlanma stillerimiz bu konuda ne söylüyor?
Su Yu

Beklenmeyen Hamilelik Psikolojimizi Nasıl Etkiliyor?

Beklenmeyen bir hamilelik yaşandığında bu duruma psikolojik açıdan hazır olmak adına gerçekleştirebileceğimiz birkaç yöntem bulunuyor.
Dorian Flórez Zuleta

Doğum Sonrası Depresyonda Babanın Rolü

Annenin yaşadığı doğum sonrası depresyonda babaya çok iş düşüyor. İşte bu zorlu dönemde babanın yapması ve yapmaktan kaçınması gereken şeyler!
Play II- Melissa Huang (2012)

Doğum Kontrol Hapları

Prezervatiflerden sonra adını en çok duyduğumuz korunma yöntemlerinden biri doğum kontrol hapları. Peki bu haplar gebelikten nasıl korur? Olası yan etkileri nelerdir?

Beden algımız romantik ilişkimizi etkileyebiliyor.

Daha olumlu bir beden algısına sahip olan kişiler partnerleriyle kurdukları romantik ve cinsel ilişkilerde daha fazla memnuniyet duyabiliyorlar. Peki neden?
Barbara Rosenzweig

Babanın Yaşadığı Doğum Sonrası Depresyonu

Bir bebeğin doğumu herkes için farklı duygular uyandırabiliyor. İşte babaların yaşadığı doğum sonrası depresyon hakkında her şey!
Kaynağı bilinmiyor

Doğum Kontrol Yöntemleri: Prezervatif

En çok kullanılan doğum kontrol yöntemlerinden biri prezervatif. Peki prezervatif sadece erkekler tarafından mı kullanılır? Ne denli koruyucudur?
Sinichka - Igor Shcherbakov (2019)

Doğum Kontrol Yöntemine Partnerle Karar Vermek

"Partnerim prezervatif takmak istemiyor.", "Hangi doğum kontrol yöntemi bana göre?". Partnerle iletişim kurmak doğum kontrol yöntemi kullanmada nasıl bir rol oynuyor?

footer