Çocukları Anlamak İçin Kitap Önerileri

yer tutucu

Yakın İlişkiler

Çocukları Anlamak İçin Kitap Önerileri

Untitled- Thomas Rousset

Untitled- Thomas Rousset

  1. Otuz Milyon Kelime, Çocuklarınızın Beynini Geliştirin - Dr. Dana Suskind
Ebeveynlerin iletişim becerilerini artırması, çocukları ile iyi bir iletişim kurabilmeleri ve çocuklarının kişisel gelişimi için son derece önemlidir. Bilimsel araştırmalara dayanılarak hazırlanmış bu kitap, ebeveynlere çocuklarının ilk 36 ay içerisindeki gelişiminin neden önemli olduğu ve bu süre içerisinde kurabilecekleri iletişimin nasıl en iyi şekilde olabileceği yönünde yol gösterici bir rehberdir.
relate-banner



  1. Çocuğun Duygusal Dünyası - Isabella Filliozat
Anne babalar, zaman zaman çocuklarının belirli duyguları karşısında çaresiz kalıp ne yapacaklarını ya da nasıl davranmaları gerektiğini bilemeyebilirler. Gerçek hayattan örneklerden esinlenerek yazılan bu kitap, ebeveynlere çocuklarının özerkliklerini kazanma yolunda onlara nasıl destek olabileceklerini, bu süreçte çocukları ile olabilecek en sağlam bağları nasıl kurabileceklerini ve kendi çocukluklarına dönüp uyumlu bir aile ortamına nasıl sahip olabileceklerini anlatıyor.



  1. Oyun Oynama Sanatı - Aletha J. Solter
Çocuklar, anne babaları ile mutlu ve uyumlu bir ilişki kuramadıkları zaman aralarındaki bağ giderek zayıflar ve bu ileride ortaya çıkabilecek duygusal ve davranışsal sorunlara zemin hazırlayabilir. Çocuklar kendilerini oyun oynayarak iyi bir şekilde ifade edebilirler ve hem iletişimdeki zorluklar hem de çocukların yaşadığı problemler oyun oynayarak ve onlara bu konuda zaman ayırarak çözülebilir. Aletha J. Solter bu kitapta çocukların oyun ile streslerinin nasıl azaltılabileceği, ebeveyn-çocuk bağlarının nasıl sağlamlaştırılabileceği ve olası davranış sorunlarının nasıl çözülebileceği gibi konulara değiniyor.



  1. Her Çocuk Üstün Yeteneklidir - Bahar Eriş
Bilinen dahilerin çocukluk günlerini, zeka testlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini, yeni bilimsel araştırmaları, yüksek zeka için eğitim sistemlerini ve daha birçok konuyu ele alan bu kitap, üstün yeteneği olan bir çocuğa nasıl yol gösterilebileceği ve destek olunacağı konusunda ebevenylere yol gösteriyor.



  1. Çocuklar Nasıl Başarır - Bahar Eriş ve Mümin Sekman
Bu kitapta çocuklara başarı ve başarılı olmak kavramlarının nasıl daha net bir şekilde anlatılabileceği ele alınıyor. Aynı zamanda anne, baba ve öğretmenler başta olmak üzere bu konu ile ilgilenen herkese “başarılı çocuk büyütme” konusunda yeni ve yararlı olabilecek yöntemlerden bahsediliyor.



  1. Anne Beynim Aç - Bahar Eriş
Ailesine bağımlı olmayan, kendi kendine yetebilen, kabiliyetli çocuklar yetiştirmeyi hedefleyen ve bu yolda çocukları ile sağlam ve derin düşünce bağları kurmayı hedefleyen ebeveynlere çocuklarının “beynini” nasıl besleyebileceklerini bilimsel verileri kullanarak açıklayan bir kitap. Düşünce bağlarının aynı zamanda çocuğun karakteri üzerindeki önemi de anlatılıyor.



  1. Duygusal Zekası Yüksek Çocuklar Yetiştirmek - John Gottman
Zeka gelişiminin önemli olduğu kadar çocuğun duygularını yönetebilmeyi ve kontrol edebilmeyi öğrenmesi de önemlidir. Gottman, çocukların duygu dünyasını anlamalarını ve duyguları düzenleyip dengelemelerini sağlamaya yönelik bir rehber hazırlıyor. Duygusal zekasını geliştiren çocuğun ileride daha yüksek performans göstereceği, yüksek öz güvenle hareket edeceği ve daha derin ahlaki muhakemelerde bulunabileceği işleniyor.



  1. Ergen Beyin Rehberi - Daniel J. Siegel
Birçok ebeveyn ergenlik dönemine korku ve çaresizlikle yaklaşır çünkü beynin bu yaş aralığında geçirdiği değişimler çocuğun davranışlarını ve ilişkilerini de etkiler. Bu kitap ergenliğin aslında atlatılması gereken sorunlu bir dönem olmadığını ve yaratıcılık ve cesaret gibi boyutlarının da olduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda, bu durumların nasıl kazanıma dönüştürülebileceği konusunda yol gösterici bir rol oynuyor.



  1. Ergenlik: Sıkıntılı Yıllar - Sara Villanueva
Ebeveynlerin ergenlik döneminde yaşanan değişimlere öfke ve yabancılıkla yaklaşmaları değil, yaşanan değişimlerin ve etkilerinin farkında olmaları gerekir. Çocuk ve ergen psikoloğu olan Sara Villanueva, bu kitapta akademik ve klinik bulgular ışığında karmaşık bir dönem olan ergenlikte, ebeveynlerin kendi ergenlik dönemlerine dönerek ve kendi deneyimlerinden faydalanarak bu dönemin zenginleştirici ve keyifli yönlerini ortaya çıkarmalarının önemini anlatıyor.



  1. Ergen Beyni - Dr. Frances E. Jensen, Amy Ellis Mutt
Nörolog Dr. Frances E. Jensen, kendi çocuklarıyla olan ilişkisinden deneyimlediklerinden yola çıkarak ergen bireylerin beynini, önceki yaklaşımlardan farklı bir şekilde ele alıyor. Jensen araştırmaları sonucunda, fizyolojik ve nörolojik olarak ergenlik döneminde beyinde ne gibi farklılıklar olduğunu ve bu farklılığın sebeplerini açıklıyor. Bu kitap ebeveynlere, öğretmenlere ve eğitimcilere, aynı zamanda gençlere de değerli öneriler sunuyor.



  1. Ergenlik ya da Merhaba Hüzün - Talat Parman
İstanbul Psikanaliz Derneği kurucu başkanı olan Talat Parman, insan yaşamının fazlardan oluştuğunu ve bu fazlarla bireylerde dönüşüm gerçekleştiğini ifade ediyor. Çocukluk evresinden erişkinliğe geçiş olan ergenlik evresini ise ikinci doğum olarak ifade ediyor. Aile ilişkileri, cinsellik, aşk gibi konularına değinerek ergen bireylerin hakikati arama yolculuğuna rehberlik ediyor.



  1. Beni Ödülle Cezalandırma - Özgür Bolat
Özgür Bolat “Beni Ödülle Cezalandırma” adlı kitabında ödül ve ceza sisteminin aslında aynı şekilde işlediğini belirtiyor. Ne gibi tutum ve davranışların ödül olduğunu ve aynı zamanda ödülün nelerin göstergesi olabileceğini açıklıyor. Ödülle büyütülen çocukları ne gibi tehlikelerin beklediğini açıklayarak nasıl mutlu ve başarılı çocuk yetiştirilebileceğine dair ebeveynlere pratik çözümler ve uygulamalar öneriyor.



Benzer yazılar

7 Toksik Aile Davranışı

’Çünkü ben öyle istiyorum!’’ Aile içinde görülebilen 7 toksik davranış biçimi bu yazımızda!
The 400 Blows - François Truffaut (1959)

Kabul Edilmemişliğin Gölgesinde Bir Çocukluk: The 400 Blows

İlgisiz bir anne, baskıcı kurallarla çalışan öğretmenler arasında kaybolan ve kendine bir yer edinemeyen Antonie’nin hayatını ele alıyor.
Rupert, Lydienne, Rebeca - Ewing Paddock

Toksik Ebeveynlik

Ebeveynlerimizle kurduğumuz ilişkiler kimi zaman olumlu kimi zaman zorlayıcı olabiliyor. Peki kurduğumuz bu ilişki aslında toksikse?
Untitled- Thomas Rousset

Çocukları Anlamak İçin Kitap Önerileri

Çocukların dünyası yetişkinlerin dünyasından çok farklı. Onları daha iyi anlamanızı sağlayacak kitapları sizin için derledik!
Alexey Venetsianov

Eyvah, çocuğumun hayvanlara alerjisi var!

Hayvan alerjilerinin sebepleri neler? Çocuğumun hayvanlara alerjisi var ama biz hayvan sahiplenmek istiyoruz, ne yapmalıyız? Bu soruların cevapları bu yazıda!
Lorraine Christie

Mutlu çiftler aynı zamanda mutluluk saçan ebeveynler midir?

Partneriniz tarafından sevilmek ve partnerinizi sevmek sizi daha mutlu, daha neşeli biri yapıyor ve bu mutluluk bulaşıcı.

Aile İlişkilerini Konu Alan Kitaplar

Büyüdüğümüz evin üzerimizdeki etkisini anlamak hayatımıza yön vermemizi kolaylaştırıyor. Size bu konuda yardımcı olacak kitapları derledik!
Jaro-Zbijar

3-5 Yaş Dil Gelişimi

3,4 ve 5 yaşlarındaki çocuklar neleri anlıyor, öğrendikleri kelimeleri nasıl kullanıyorlar ve nasıl cümleler kurabiliyorlar?

Bağlanma Hakkında Kitaplar

Bağlanma stilleri hem kendimizle hem de çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkileri etkiliyor. Biz de bağlanma hakkındaki kitapları derledik!
Untitled - Essam Marouf

Romantik İlişkilerde Empati Kurabilmek

Romantik ilişkilerde empatinin önemini bilmek kadar, nasıl empati kuracağımızı bilmek de ilişki memnuniyeti konusunda önemli rol oynuyor.

footer