Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok!

kategori

Yakın İlişkiler

Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok!

2017 yılında yayınlanan önemli bir araştırma aynı engeli paylaşan insanların birbirlerinden beslendiklerini ve bu ilişkiler sayesinde kendilerini çok daha iyi hissettiklerini gösteriyor. Buna göre, ilk çalışmada 70 görme engelli katılımcıya kaç tane görme engelli arkadaşları olduğu ve hayattan ne kadar keyif aldıkları soruluyor. İkinci çalışmada 1500 fiziksel engelli katılımcıya aynı sorular soruluyor. Araştırmanın sonucunda kendisiyle aynı engeli paylaşan arkadaş sayısı fazla olan katılımcıların hayatlarından çok daha fazla keyif aldıkları ve kendilerini mutlu hissettikleri bulunuyor. √¢¬†‚Ǩ

Araştırmaya katılan kişiler, aynı engeli paylaştıkları arkadaşlarıyla kendilerini daha iyi hissettiklerini, çünkü onların yanında kendileri gibi davranabildiklerini, aynı yaşam deneyimini paylaştıkları için benzer şeylere gülüp benzer şeylere kızdıklarını dile getirmişler. √¢¬†‚Ǩ

Bu sonuçlar bize yakın ilişkilerin her koşulda ne kadar güçlü ve önemli olduğunu bir kere daha gösteriyor.relate-banner

Silverman, A.M., Molton, I.R., Smith, A.E., Jensen, M.P., & Cohen, G.L. (2017). Solace in solidarity: Disability friendship networks buffer well-being. Rehabilitation Psychology, 62, 525-533.

Benzer yazılar

Hayatımızdaki Dracula’lar

Sahip olduğunuz enerjiyi tek buluşmada bile içine çekmeyi başaran kişiyi hiç “enerjinizi emen bir vampir” olarak düşündünüz mü?

“Arkadaşım, ben ayrılmak istiyorum”

Her zaman romantik ilişkilerin bitmesinin acısından bahsetsek de bir dostluğun bitmesinin acısı partnerimizle ayrılmaktan çok daha can acıtıcı olabiliyor.
Ron Hicks,

Arkadaştan Romantik Partner Olur Mu?

Arkadaşıma romantik hisler beslemeye başlamam normal mi? Bu durum bir yere varır mı? Varırsa sağlıklı bir ilişki sürdürebilir miyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda!
İsimsiz

Güvenli Bağlanmayı Anlatan Türkçe Şarkılar

Güvenli bağlanma ile çevremizle daha yakın ilişkiler kuruyoruz. Romantik ilişkilerde güvenli bağlanmayı anlatan Türkçe şarkıları derledik!
Summer Reveries- Claudia Verciani

3-5 Yaş Arası Çocuklarda Sosyo-Duygusal Gelişim

3-5 yaşları arasında çocuğunuzda bağımsızlık, arkadaşlık, farkındalık gibi birçok farklı alanda değişim yaşanır. Bu süreçte neler yaşandığını inceleyelim.
Montmartre Nights - Ania Hobson

Aşırı Paylaşım Yapmak

Neden iyi tanımadığımız birine bir anda bir sürü şey anlatmak isteriz? Kuaförümüz neden aile ilişkilerimizi bilir? Aşırı paylaşım yapmanın nedenlerini ele aldık!
Friends That Break Your Heart - James Blake (2021)

Arkadaş Ayrılığı: Friends That Break Your Heart

İngiliz sanatçı Blake yeni albümünde müzikte çok sık görmediğimiz bir tema olan arkadaşlık ilişkilerindeki ayrılıkları ele alıyor.

Bağlanma Hakkında Kitaplar

Bağlanma stilleri hem kendimizle hem de çevremizdekilerle kurduğumuz ilişkileri etkiliyor. Biz de bağlanma hakkındaki kitapları derledik!

Neden arkadaşlıklarımızı sona erdiririz?

Her ilişki bir gün bitme riski taşıdığı gibi arkadaşlık ilişkilerimiz de bir gün bitebilir. Peki bir arkadaşlığın bitmesindeki ana sebepler neler olabilir?
Peter Clarke - High Anxiety

İş Yerindeki Engeller: Damgalamanın Kaldırılması

İşe alım süreçlerini farklı gruplar için daha adil kılmak ve daha kapsayıcı bir çalışma alanı oluşturmak için yöneticiler neler yapabilir?

footer