Evcil Hayvanlar Kayıpla Başa Çıkmamızda Yardımcı Oluyor!

kategori

Yakın İlişkiler

Evcil Hayvanlar Kayıpla Başa Çıkmamızda Yardımcı Oluyor!

Sevdiğimiz insanları ayrılık veya ölüm sebebiyle kaybettiğimizde yoğun olumsuz duygularla baş başa kalıyoruz. Araştırmalar bu tip durumlarda bir başka kişiden aldığımız sosyal desteğin bize kendimizi daha iyi hissettirdiğini gösteriyor. Peki diğer insanlardan gelen sosyal desteğin bir alternatifi olabilir mi? Bu soruyla yola çıkan araştırmacılar, evcil hayvanların kayıp durumlarındaki etkisine odaklanıyorlar. Sonuçlara göre, evcil bir hayvana sahip olmayan kişilerin bu tarz kayıpların ardından depresyon geçirme olasılığı ya da yalnız hissetme oranı çok daha fazla. Bu araştırma sayesinde evcil hayvanların insanlar için önemine bir kez daha tanıklık ediyoruz. Stresli durumlar yaşandığında onların varlığı, adeta tampon görevi görüp yalnız olmadığımızı hissettiriyor.relate-banner

Carr, D. C., Taylor, M. G., Gee, N. R., & Sachs-Ericsson, N. (2020). Psychological health benefits of companion animals following a social loss. The Gerontologist, 60(3), 428-438.

Benzer yazılar

Burial of Atala - Anne-Louis Girodet de Roussy-Trioson

Yas Sürecine Destek Olmak

Yas sürecindeki birinin nasıl yanında olabiliriz? Bu yazımızda yas sürecine destek sağlamak için neler yapabileceğimizi anlatıyoruz.
Daughters of Famous Businessman- Michele Del Campo

Arkadaşlık İlişkilerinin Mutsuz Sonu: Arkadaş Ayrılığı

Bir zamanlar bizi bizden iyi bilen dostlarımız zamanla birçok sebeple hayatımızdan çıkabiliyor. Bu yazıda arkadaş ayrılıklarını ve ayrılık acısını inceledik!
Just Throw The Ball - Corinne Hartley

Evcil Hayvanların DEHB Olan Çocuklara Faydaları

Evcil hayvanlar çocuklar için harika birer yakın arkadaş olabiliyor. Bu arkadaşlık DEHB’li çocuklara birçok açıdan iyi geliyor.
Alexey Venetsianov

Eyvah, çocuğumun hayvanlara alerjisi var!

Hayvan alerjilerinin sebepleri neler? Çocuğumun hayvanlara alerjisi var ama biz hayvan sahiplenmek istiyoruz, ne yapmalıyız? Bu soruların cevapları bu yazıda!
Shy- Sir Lawrence Alma Tadema

Partnerlerin Sorun Çözme Becerilerinin İlişkiye Etkileri

Tartışmalar sağlıklı bir şekilde çözülemediği zaman ilişkiye zarar verebiliyor. Sorun çözme becerilerimiz bu süreci nasıl etkiliyor?
Babies from One Month to 24 Months - Nina Leen (1942)

Tuvalet Eğitimi Öncesinde Bilmeniz Gerekenler

Tuvalet eğitimi önemli olduğu kadar zor ve hassas bir süreç. Bu süreci sağlıklı yönetebilmek için öncesinde biraz bilgi edinmekte fayda var.
Unknown

Ekolojik Yas

Bir yandan çaresiziz, öte yandan da bitkilerin, hayvanların, ormanların yani kaybettiklerimizin ardından bir yas tutuyoruz. Peki nedir bu ekolojik yas?
The Shins - Oh, Inverted World (2001)

İçini Açamamak: şarkılarla Kaçıngan Bağlanma

İnsanların %21'inin kaçıngan bağlanma türüne sahip olduğu düşünülüyor. Peki, bunun müzikte ne gibi yansımaları var?
Difference of Opinion- Malcolm T. Liepke (1996)

Ayrılık Da Sevdaya Dahil Mi?

Neredeyse hepimiz bir ilişkinin sona ermesinden sonra yas sürecinden geçiyoruz. Yas sürecinde bizi hangi aşamalar bekliyor?
Hiroşima Sevgilim filminden bir kesit

Unutmak ve Hatırlamak Arasında Kalmış Bir Hikaye: Hiroşima Sevgilim

Travmatik deneyimler yıllar geçtikten sonra dahi etkisini korumaya devam ediyor. Hiroşima Sevgilim filmi bu durumu açıkça gösteriyor!

footer